Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 06:57:40

Розмова з "важкими" підлітками складна, але необхідна

17.01.2015   18:24

Співробітники кримінальної міліції у справах дітей Чернігівського міського відділу УМВС України в Чернігівській області, спільно з колегами з лінійного відділення на ст. «Чернігів» та кримінально-виконавчої інспекції, в рамках операції «Канікули» провели профілактичну зустріч з підлітками, які перебувають на обліку, та їх батьками.

Сам формат зустрічі був вибраний не випадково, адже найчастіше батьки таких неповнолітніх розбишак лише здогадуються про їхні витівки. В ході невимушеної розмови у формі діалогу, правоохоронці розповіли неповнолітнім правопорушникам про ті загрози, які несе їм їхня поведінка та невеселі перспективи відповідальності за протиправні вчинки.

Старший оперуповноважений кримінальної міліції у справах дітей ЧМВ УМВС капітан міліції Людмила Хотимченко ознайомила присутніх з деякими статтями Кримінального і Адміністративного кодексів України, які найчастіше порушують підлітки, звернулася до батьків з деякими порадами щодо методів виховання та контролю за своїми неслухняними чадами.

Майор внутрішньої служби Юлія Василенко - заступник начальника КВІ ЧМВ Державної пенітенціарної служби ознайомила підопічних та їх батьків з деякими юридичними поняттями та термінами, розповіла про види покарань за найбільш поширені правопорушення та провела паралель між підлітками, які пройшли «тюремні університети» і законослухняною молоддю, порівнявши перспективи молодого покоління у майбутньому житті.

На завершення правоохоронці висловили сподівання, що юні бешкетники не перейдуть ту небезпечну грань, яка зіпсує усю їх подальшу долю, а підлітки запевнили правоохоронців у тому, що засвоїли почуте та зробили правильні висновки і ніколи не звернуть на криву стежку протиправної поведінки.

Останні новини Чернігівщини

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.

На Прилуччині поліцейські затримали торгівця наркотиками 15:28

Співробітники Прилуцького райвідділу поліції задокументували низку фактів збуту наркотичних засобів, вчинених 42-річним мешканцем Парафіївської громади. Роздрібного наркодилера затримано до ізолятора тимчасового тримання.

Подальшу долю Сновської гімназії обговорювали під час розширеної виїзної наради 15:23

Минулого тижня голова обласної ради Олена Дмитренко відвідала Сновську громаду у зв’язку із тим, що постало питання доцільності функціонування комунального закладу «Сновська гімназія» Чернігівської обласної ради в контексті оптимізації мережі закладів освіти інституційного догляду та виховання дітей

Представниці Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів 15:20

16-17 квітня 2024 року Асоціація міст України провела у Києві дводенний тренінг для представників муніципалітетів України. Спеціалістки відділу міжнародних відносин та інвестицій і управління економічного розвитку міста Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому була представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів, яку розробила Асоціація міст України.

У Чернігові поліцейські затримали двох посадовців державної установи, які налагодили корупційну схему отримання хабарів з підприємців 15:15

Поліцейські слідчого управління поліції Чернігівщини спільно з оперативниками обласного Управління стратегічних розслідувань затримали «на гарячому» начальника та інспектора одного з відділів державної установи з питань праці, які підозрюються в отриманні хабаря від директора місцевого підприємства.