Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 11:40:31

Марафон ІІІ етапу учнівських олімпіад успішно стартував на Чернігівщині

13.01.2015   08:06

Вони ще не професійні філологи, однак уже знають багато нюансів української мови та літератури. Цієї суботи, 10 січня, в обласному центрі розпочався ІІІ етап Всеукраїнських учнівських олімпіад з навчальних предметів у 2014-2015 навчальному році.

У перший день інтелектуального марафону традиційно перевіряли знання учнів з української мови та літератури. Цьогоріч за звання кращих з кращих змагалося 119 найсильніших учнів 9-11 класів із різних куточків Чернігівщини.

Відповідальну і почесну місію визначення переможців олімпіад покладено на компетентне журі, до складу якого входять провідні науковці ВНЗ та високопрофесійні вчителі загальноосвітніх шкіл нашої області.

У церемонії урочистого відкриття ІІІ етапу інтелектуальних змагань, яка проходила на базі ліцею №15 м. Чернігова, взяв участь начальник Управління освіти і науки облдержадміністрації Анатолій Заліський. Він привітав учасників, керівників команд та членів журі з Новим роком та Різдвом Христовим та побажав усім здоров’я, благополуччя, мирного неба та нових творчих успіхів.

- Традиційно наприкінці зимових канікул освітяни збираються для того, щоб провести обласний етап Всеукраїнських учнівських олімпіад. Цьогоріч випробовувати свої знання з 16 навчальних предметів буде більше 1600 школярів області, — зазначив Анатолій Заліський. З переможців ІІІ туру змагань буде сформовано команду, яка відстоюватиме честь Чернігівщини на всеукраїнському рівні.

Користуючись нагодою начальник Управління освіти і науки облдержадміністрації висловив слова щирої вдячності директору ліцею №15 Олені Жовтопляс та всьому колективу закладу за багаторічний високий рівень організації і проведення інтелектуальних турнірів не тільки обласного, а й всеукраїнського рівнів.

Анатолій Заліський також підкреслив, що особливе значення результати олімпіад мають для випускників, адже за зайняті призові місця на фінальному всеукраїнському етапі олімпіад вони отримають додаткові бали та преференції при вступі до ВНЗ за обраним профілем. Наостанок він побажав учням вірити у власні сили, максимально проявити свої здібності і ґрунтовні знання, здобути заслужені перемоги та гідно виступити на республіканському рівні змагань.

Творчі вихованці та педагоги ліцею № 15 підготували святково-патріотичну концертну програму, яка підняла усім присутнім настрій та надихнула юних мовознавців на перемогу в олімпіаді.

Тож сподіваємось, що цьогорічні предметні олімпіади відкриють нам імена нових юних розумників, а скарбничка інтелектуальних перемог Чернігівщини на найвищому всеукраїнському рівні поповниться значною кількістю дипломів.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини