Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 13:27:42

"Школа молодого журналіста" вітає перших випускників

26.12.2014   10:53Агенцiя

Офіційне закриття тримісячного освітнього проекту «Школа молодого журналіста» відбулося 25 грудня у Чернігові. Випускники проекту під час урочистого заходу отримали сертифікати про успішне завершення програми та пам’ятні подарунки.

Проект було реалізовано Департаментом інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської ОДА за підтримки компанії «Бритіш Американ Тобакко Україна».

Сертифікати випускників школи отримали десятеро представників активної молоді області: студенти, які цікавляться медійною справою і масовими комунікаціями, а також журналісти-початківці.

На церемонії закриття організатори, тренери та слухачі школи підбили підсумки насиченого курсу теоретичних та практичних занять, який розпочався 8 жовтня.

Програма проекту була сформована так, аби бути максимально глибокою та водночас доступною для молоді без суттєвого досвіду професійної журналістської діяльності.

Учасники «Школи молодого журналіста» мали змогу взяти участь у 15 спеціалізованих тренінгах та лекціях, відвідувати різноманітні суспільно-політичні та культурні заходи, з’їздити у прес-тури до Києва та Прилук, а також власноруч випустити газетний номер.

Тематика занять у рамках проекту охопила цілу низку актуальних для молодих журналістів питань: від розвитку комунікативних навичок, спротиву маніпулятивним технологіям і оволодіння інструментами нових медіа до правил поведінки у зоні бойових дій.

Унікальні знання та професійні ноу-хау учасникам проекту передали спеціально запрошені гості з Києва: редактор рубрики «Технології» журналу «Forbes Україна» Яна Бєсєда, екс-редактор журналу «Комерсант-Україна» Валерій Калниш, керівник програм нових медіа МГО «Інтерньюз-Україна» Віталій Мороз.

Також своїм досвідом зі слухачами школи ділилися відомі чернігівські журналісти та громадські діячі: Сергій Бутко, Вадим Мисник, Олександр Назаренко, Павло Пущенко, Вероніка Рибак, Владислав Савенок.

Справжньою родзинкою проекту став випуск його учасниками друкованої газети. Використовуючи набуті впродовж курсу знання, молоді журналісти розробили редакційні завдання, зібрали матеріали, підготували публікації та з допомогою тренера проекту Олександра Назаренка зверстали номер.

Сучасна ситуація ставить багато викликів перед ЗМІ, — зазначив координатор проекту, начальник відділу співпраці зі ЗМІ Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА Валерій Сорокін. — Для зміцнення інформаційної безпеки Україна потребує незалежних, прогресивних, ефективних ЗМІ та журналістів з відповідними професійними компетенціями. У ході „Школи молодого журналіста“ її сьогоднішні випускники ознайомилися з кращими журналістськими практиками та отримали поштовх для подальшого розвитку у цьому напрямі.
 

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини