Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 17 квітня, 02:03:10

Переможцями у виставці "Знай і люби свій рідний край" стали юні митці з Чернігова, Коропського та Менського районів. ФОТОрепортаж

16.12.2014   12:41

На базі виставкової зали Обласного літературно-меморіального музею М.М.Коцюбинського відкрилась ІХ Обласна виставка-конкурс з декоративно-ужиткового та образотворчого мистецтва «Знай і люби свій рідний край»

Виставка-конкурс «Знай і люби свій рідний край» була започаткована Чернігівським обласним центром науково-технічної творчості учнівської молоді дев’ять  років тому і зараз посідає чільне місце у низці мистецьких заходів Чернігівщини.

В цьому році на виставці були представлені 282  експонати із 18 районів, міст Ніжина, Прилук  і  Чернігова. Серед витворів традиційних видів мистецтва таких, як, різьблення, кераміка, лозоплетіння, вишивка, декоративний розпис, представлено багато сучасних – бісероплетіння, вироби з солоного тіста, м’яка іграшка, аплікація з ниток, тощо.

Перше місце за сумою призових місць посіла команда Обласного центра науково-технічної творчості учнівської молоді. Друге місце –  Коропський районний центр дитячої творчості, третє - Менська районна станція юних техніків.

Україна переживає важкі часи. Десятки тисяч українських бійців знаходяться на Сході на передовій, захищаючи від терористів свободу, незалежність та територіальну цілісність нашої країни. Під час відкриття виставки та нагородження переможців організатори провели акцію «Лист солдату». Працювала польова пошта. Діти писали листи українським бійцям, які знаходяться в зоні АТО та згортали їх трикутничками. Така пошта працювала  у роки Великої Вітчизняної війни.

 Віра в краще дає силу для подвигів, віра в неймовірне спонукає до дії, а бажання допомагати людям сіє добро в душах небайдужих. Допомога суспільства, дитячі малюнки, листи на підтримку військовослужбовців сприяють підтримці бойового духу наших бійців, які перебувають у зоні бойових дій та мужньо захищають незалежність України і кожного з нас.

ФОТО Віктора Кошмала

Останні новини Чернігівщини

Депутати готуються до 39-го засідання сесії: відбулася погоджувальна рада 17:54

Підтримка ЗСУ, відновлення інфраструктури, оренда земельних ділянок через аукціони. Ці та інші питання, які стосуються життєдіяльності та функціонування міста, розглянуть депутати та депутатки Чернігівської міської ради на найближчому засіданні сесії.

«Ялівщина» та проєкти звернень-рекомендацій Громадської ради – на черговому засіданні Президії 17:13

«Громадськість неодноразово ставала на захист РЛП «Ялівщина», щоб вберегти її від забудови. Ще минулого року на сесію облради винесли на затвердження Проєкт організації території регіонального ландшафтного парку «Ялівщина», охорони, відтворення та рекреаційного використання його природних комплексів та об’єктів.

На Прилуччині під час пожежі загинула літня жінка 16:39

Сьогодні близько 11 години до прилуцьких рятувальників надійшло повідомлення про пожежу житлового будинку у районному центрі.

Герої посмертно: ще 37 нагород передали рідним 16:08

Ордени Богдана Хмельницького та "За мужність" ІІІ ступеня, медалі «За військову службу Україні» сьогодні передали дружинам, дітям, батькам та іншим близьким Героїв.

За добу сапери виявили 20 вибухонебезпечних предметів 15:29

Впродовж доби саперами частини піротехнічних робіт, підводного та гуманітарного розмінування Аварійно-рятувального загону спецпризначення

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини