Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 04:18:59

У "Школі молодого журналіста" відбулись останні тренінги

13.12.2014   13:27

Проект «Школа молодого журналіста» виходить на фінішну пряму. Громадські діячі Павло Пущенко та Вероніка Рибак провели 11 грудня останні тренінги для його учасників. Втім, окрім тренінгів на молодих журналістів в останні тижні проекту чекає ще низка освітніх заходів.

Вероніка Рибак, керівник громадського центру «Час», провела тренінг, присвячений міжособистісній комунікації. Разом зі слухачами вона змоделювала типові життєві ситуації, аби продемонструвати відмінності у різних моделях спілкування. Учасники заходу також обговорили, якими комунікативними навичками повинен володіти журналіст та як краще поводитися з різними співрозмовниками. Звернули увагу і на те, яким чином людина приймає рішення під впливом суперечливих повідомлень.

Голова Чернігівського освітнього центру «Ініціатива» Павло Пущенко розповів учасникам про громадську журналістику. Молоді журналісти обговорили з експертом мотивації, які підштовхують громадян до такої діяльності, та її вплив на суспільство. Мова йшла і про відмінності громадської журналістики, з одного боку, від професійної, з іншої — від звичайної соціальної активності в Інтернеті. Учасники також торкнулися теми особистих відносин журналістів з представниками влади.

Зосередитися на певній тематиці, не йти на компроміси з совістю та орієнтуватися на те, щоб змінити країну на краще — такі поради для громадського журналіста дав Павло Пущенко.

Заняття 11 грудня стало останнім у низці тренінгів «Школи молодого журналіста», які відбувалися з жовтня. Попереду у учасників школи — прес-тур до Києва на дебати щодо сланцевого газу, екскурсія на поліграфічно-видавничий комбінат «Десна», а також підсумкове завдання — випуск власного газетного номеру.

 

«Школа молодого журналіста» діятиме у Чернігові до кінця року. З початку жовтня у її рамках відбулися п'ятнадцять медіатренінгів для старшокурсників, які цікавляться роботою ЗМІ, та журналістів-початківців, а також прес-тур до м. Прилуки.

Проект реалізує Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської ОДА, ГО «Асоціація регіональних ЗМІ» та «Разом до громадянського суспільства» за підтримки компанії «Бритіш Американ Тобакко Україна».

 

Валерій Сорокін, координатор проекту «Школа молодого журналіста»

Останні новини Чернігівщини

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00 15:02

О 09 год. 03 хв. 17 квітня ворогом здійснено ракетний обстріл території міста Чернігова. Сталося пряме влучання в будівлю соціальної інфраструктури.

Увага! Тимчасові зміни у русі громадського транспорту! 12:27

Тролейбусні маршрути № 10 та №11 тимчасово (до усунення наслідків ракетного удару) не працюватимуть.

Вранці 17 квітня росіяни завдали 3 ракетних ударів по Чернігову. 12:18

"Наразі триває пошуково-рятувальна операція. Зараз вже можу казати про 9 загиблих, вбитих російськими терористами. Більше 20 поранених", - сказав в інтерв'ю телеканалу 1+1 начальник Чернігівської ОВА Вʼячеслав Чаус.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 08:45

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 4 пожежі та 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення. Внаслідок цих подій загинула 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини