Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 16 квітня, 11:16:42

Чернігівські міліціонери та військовики займаються патріотичним вихованням студентів

10.12.2014   08:08

Напередодні Дня Збройних Сил України представники УМВС України в Чернігівській області разом із військовими взяли участь у виховному заході для студентів Чернігівського коледжу транспорту та комп'ютерних технологій. Студенти із цікавістю слухали офіцерів, які розповіли юнакам про місце силових органів України в захисті Держави.

Спочатку студентам викладач предмету «захист Вітчизни» зробив оглядовий екскурс в історію, під час якого докладно виклав місце армії в історії становлення України, починаючи від Київської Русі до часів новітньої історії.

Кадровий офіцер, в недавньому минулому полковник Збройних Сил України Віктор Трухан на яскравих прикладах розповів юнакам, що таке присяга, наказ і патріотизм. Що це не просто слова, а той наріжний камінь, на якому тримається військо.

Аудиторія також переглянула відео про події революції гідності, під час якої в муках народжувалася нова країна. Педагоги підвели студентів до розуміння того, що кожна держава має бути достатньо сильною аби захистити себе. Адже саме через послаблену армію наші північні сусіди спочатку окупували український Крим, а нині воюють на Донбасі.

Про бойові будні міліціонерів Чернігівщини, які несуть службу в зоні АТО, розповів підполковник міліції Сергій Говорунець, адже сам він теж побував на буремному сході держави і що таке війна знає не з телесюжетів.

Міліціонер описав нинішню обстановку в зоні відповідальності зведеного загону міліції Чернігівщини як напружену, а тому правоохоронці прокидаються удосвіта під мінометний обстріл і лягають спати під залпи «Градів». Але міліціонери налаштовані по-бойовому, готові боронити Вітчизну до останнього, бо, як вони кажуть, якщо не ми, то хто?

Останні новини Чернігівщини

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:53

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення, 1 дорожньо-транспортну пригоду та 3 пожежі. Внаслідок цих подій загинула 1 особа та 2 особи постраждали.

єВідновлення: компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців

єВідновлення: компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців 08:37

У рамках державної програми «єВідновлення» компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців.

16 квітня: цей день в Україні і світі

16 квітня: цей день в Україні і світі 08:32

ДЕНЬ 783 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 783 RUSSIAN AGRESSION

Прокуратура на захисті інтересів держави у сфері охорони і збереження територій та об’єктів природно-заповідного фонду в умовах воєнного стану 17:11

Козелецькою окружною прокуратурою встановлено порушення інтересів держави під час використання земель природно-заповідного та лісового фондів, а саме земель регіонального ландшафтного парку «Міжрічинський», який є одним із найбільших природних парків України за площею – майже 79 тис. га та розташований на півночі країни між річками Дніпром та Десною на території Чернігівської області.

Ритм сучасності — проєкт “Jazz-Куліса” 17:07

13 квітня 2024 року бенд “BissQuit” знову зустрівся з шанувальниками джазу в межах проєкту “Jazz-Куліса”. В єдиному творчому просторі — на сцені Чернігівського обласного філармонійного центру — музиканти і глядачі разом поринули в атмосферу музики, що вивільняє зазвичай втаємничені емоції в кожного причетного до неї.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини