Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 07:06:28

"Державна пенітенціарна служба України: від минулого до сьогодення"

08.12.2014   11:58

На факультеті господарського права і соціального забезпечення Навчально-наукового інституту права і соціальних технологій ЧНТУ в рамках Тижня права 4 грудня відбувся науковий семінар «Державна пенітенціарна служба України: від минулого до сьогодення», в якому взяли участь науковці, юристи практики, викладачі та студенти факультету.

Із привітанням на адресу учасників наукового семінару та вступним словом виступила декан факультету господарського права і соціального забезпечення, д.ю.н., проф. С.О. Ніщимна. Зокрема, акцентувала увагу на тому, що при побудові правової держави в сучасних умовах невідкладним завданням органів законодавчої та виконавчої влади повинно стати приведення умов тримання засуджених у відповідність до прогресивних рекомендацій міжнародних інституцій, зокрема, в частині створення належних умов, як для виконання відповідних видів кримінальних покарань, так і для роботи персоналу.

До участі в семінарі були запрошені: викладач циклу кримінально-правових дисциплін Чернігівського юридичного коледжу Державної пенітенціарної служби України підполковник внутрішньої служби, д.ю.н. С.І. Халимон, начальник курсу стройової частини Чернігівського юридичного коледжу Державної пенітенціарної служби України майор внутрішньої служби П.В. Велігорський, які виступили з тематичними доповідями («Загальна характеристика Державної пенітенціарної служби України» та «Перспективи розвитку Державної пенітенціарної служби України»).

Обговорення доповідей супроводжувалися відео-презентаціями, які підготували студенти факультету господарського права і соціального забезпечення Максима Поламаренко «Пенітенціарна служба за часів царизму», Руслана Люблінського «Пенітенціарна система за років Радянської влади», Тетяни Крамар «Перебудовчі процеси пенітенціарної системи незалежної України», Богдана Буренка «Державна пенітенціарна служба України: завдання повноваження та структура», Олександра Телімана «Державна пенітенціарна служба України в Чернігівській області: управління, заклади та установи», Валерія Басовича «Навчальні заклади ДПтС України».

З доповіддю «Європейський Кодекс етики працівників пенітенціарних установ» та заключним словом виступив старший викладач кафедри правового регулювання економіки факультету господарського права і соціального забезпечення Ю.М. Богдан. Підсумувавши результати семінару побажав учасникам успіхів у навчанні, натхнення, творчої наснаги, як в практичній роботі, так і на викладацькій ниві.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини