Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 17:43:24

Чернігівці ЗА позитивний погляд!!! ФОТОрепортаж

02.12.2014   09:57Агенцiя

У понеділок, 1 грудня, біля торговельного центру «Мега-центр» відбувся флеш-моб «Позитивний погляд» присвячений Всесвітньому Дню боротьби зі СНІДОМ.

Флешмоб «Позитивний погляд» покликаний візуалізувати проблеми, породжені ВІЛ-інфекцією, СНІДом, дискримінацією та стигматизацією ВІЛ-інфікованих людей, привернути увагу громадськості через призму креативного висвітлення проблеми до проблеми толерантного ставлення до людей, що живуть з ВІЛСНІДом.
Флешмоб включав в себе:

-    Написання на паперовому серці «Я,__________, солідарний з ВІЛ-позитивними людьми», «Я, ________, можу порозумітися з ВІЛ-позитивними людьми», «Я, ________, дивлюся на світ з позитивом», «Я, _________, проти дискримінації ВІЛ-позитивних людей».
-    Прикріплення свого напису до тантамарески «Дивлюся з позитивом!!!»;
-    Фотосессія на фоні тантамарески з написом «Погляд на світ очима позитивної людини», використовуючи вуса, бороди, губи на паличці для того, щоб зробити світ ще позитивнішим.

Організатори флешмобу: Чернігівський ліцей для обдарованої сільської молоді, Чернігівська недержавна громадська організація «Міський молодіжний центр «Жменя», Всеукраїнська мережа ЛЖВ (Чернігівське відділення).

Флеш-моб відбувся за підтримки Благодійного Фонду «Здоров’я жінки і планування сім’ї» в рамках проекту «Покращення доступу підлітків до інформації та знань з репродуктивного здоров’я та прав» на підтримку Державної програми «Репродуктивне здоров‘я нації на період до 2015 року» та за сприяння Міжнародної Федерації Планованого Батьківства (IPPF).

У флеш-мобі взяло участь приблизно 120 небайдужих чернігівців та гостей міста, серед них і фахівці відділу інклюзивного навчання ЧОІППО ім.К.Д. Ушинського, адже проблема створення інклюзивного середовища для ВІЛ – позитивних дітей є і досі невирішеною.

Учасники флеш-мобу в такий інтерактивний цікавий спосіб ще раз впевнились, що у сучасному світі ми всі маємо прагнути до толерантності та мирного вирішення конфліктів, тому дуже важливо пропагувати ставлення до життя в яскравих барвах, толерантне ставлення до людей, незважаючи на їх хвороби, колір шкіри, освіту, матеріальний стан тощо.

Регіна Гусак
Голова Правління НГО «ММЦ «Жменя»

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.