Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 18:14:22

Смартфон за малюнок – це не ілюзія

28.11.2014   12:18

Понад місяць юна художниця з Ніжина Настя Шумал викладала колаж, що приніс їй перемогу на Всеукраїнському конкурсі дитячого малюнка "Я хочу жити в якісному світі".

За свою копітку і талановиту роботу дівчина отримала коштовний подарунок на церемонії нагородження, що відбулася у Києві. До столиці з’їхалися переможці конкурсу з усієї країни. Серед них була і восьмикласниця з Ніжина Настя Шумал.

Вона вперше взяла участь у заході – і одразу така значна перемога.

"Цього року ми відзначаємо 200-літній ювілей з Дня народження Тараса Григоровича Шевченка. Тому темою моєї конкурсної роботи стала старовинна українська хата. Вважаю, що це насправді якісне житло", - пояснила Настя Шумал.

Дівчинка навчається образотворчому мистецтву у викладача Катерини Борисової у дитячій школі мистецтв при Ніжинському училищі культури імені М. Заньковецької. Відвідує заняття з третього класу, любить фантазувати і експериментувати з техніками.

Так, при створенні колажу вона використала елементи квілінгу, аплікації тканиною, бісером, намистинами. Сама робота є представником популярного напрямку "оптичних ілюзій": ніби й хата із солом’яною стріхою, а може, бандурист?

Творчістю у сім’ї Насті захоплюється і мама. Саме вона вишила для доньки стрічками святкову сорочку, у якій юна художниця приймала вітання.

Настя отримала грамоту переможця Всеукраїнського конкурсу "Я хочу жити в якісному світі" та подарунок – смартфон.
Юні художники також мали змогу погуляти Києвом, відвідати Музей води. Для них виступив переможець шоу "Україна має талант", ілюзіоніст Віталій Лузкар. Діти захоплено стежили за руками чарівника, в яких то нізвідки виникали голуби, то злітав до стелі стіл.

"Наступного року обов’язково братиму участь у конкурсі ще раз! Ідеї є, " – запевнила Настя Шумал.

Генеральний директор ДП "Чернігівстандартметрологія" Валентин Бакуменко додав, що конкурс дитячого малюнка "Я хочу жити в якісному світі" уже став традиційним та проходить 11 рік поспіль, незважаючи на труднощі в країні.

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.