Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 16:44:05

З 18 листопада студенти зможуть оформити пільгові квитки через Інтернет

17.11.2014   16:01Агенцiя

З 18 листопада студенти та учні професійно-технічних навчальних закладів, дані яких внесені до Єдиної державної електронної бази Міністерства освіти і науки України, зможуть купувати пільгові квитки через офіційний сайт Укрзалізниці за посиланням booking.uz.gov.ua.

Щоб придбати пільговий квиток через Інтернет, студентам та учням професійно-технічних навчальних закладів потрібно зазначити серію та номер студентського квитка, прізвище та ім’я для їх звірки з Єдиною державною електронною базою з питань освіти (ЄДЕБО). Якщо студентський квиток буде підтверджений ЄДЕБО, пасажир зможе оформити пільговий проїзний документ.

Перевірити дані щодо наявності власного студентського (учнівського) квитка у Єдиній державній електронній базі з питань освіти можна за посиланням http://www.inforesurs.gov.ua/info-per/inforesurs-per-doc.html. У разі відсутності зазначених даних, Міносвіти радить студенту або учню звернутися до адміністрації навчального закладу, в якому він навчається.

Нагадаємо, студентам денної форми навчання вищих навчальних закладів I – IV рівнів акредитації та учням професійно-технічних навчальних закладів незалежно від форм власності впродовж року надається 50 % знижка на проїзд у загальних та плацкартних вагонах, вагонах другого та третього класу всіх категорій поїздів міжміського сполучення і всіх вагонах регіональних поїздів.

Наразі через мережу Інтернет пасажири можуть придбати електронні квитки, які можна самостійно роздрукувати та йти на посадку до поїзда, на всі поїзди внутрішнього сполучення крім регіональних та додаткових поїздів.

Електронні квитки мають статус розрахункового документа (фіскального чека). Також електронний квиток, оформлений через Інтернет, практично неможливо втратити – його можна роздрукувати необмежену кількість разів з листа, який приходить на електронну пошту клієнта.

Загалом з початку року пасажири купили і забронювали через Інтернет 4,7 млн залізничних квитків, майже 2,6 млн з них – електронні.

Реалізувати квитки через Інтернет Укрзалізниця розпочала з 2008 року. На сьогодні через всесвітню мережу вже реалізовано та заброньовано 12,5 млн квитків, з них придбано майже 3 млн – електронних.

Останні новини Чернігівщини

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції…

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції… 16:38

Комп’ютер, монітор, офісне крісло, термінал, мобільний телефон, настільна лампа – майже в 70 тис. грн обійшлося робоче місце для завідувача складу СТОВ «Батьківщина» (сел.Срібне)

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини