Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 19:45:27

Ювілейний інтелектуальний марафон стартував на Чернігівщині

28.10.2014   09:28Агенцiя

25 жовтня відбулася довгоочікувана подія для усіх розумників і розумниць Чернігівщини, адже розпочалася трансляція першої відбіркової гри п’ятого сезону Чемпіонату з інтелектуальних ігор «Віват, інтелект!» серед школярів Чернігівської області.

На жаль, перший ювілей свята інтелекту припав на надзвичайно складний та драматичний період в історії нашої України. І тим гостріше зараз постає потреба виховання освічених, інтелектуально могутніх, творчих і небайдужих до долі України молодих людей, які своїм нестримним прагненням до нових знань і самовдосконалення, бажанням думати і відстоювати власну думку, зможуть змінити нашу державу на краще та привести її до європейських стандартів життя.

Особливістю проведення V Чемпіонату стало те, що питання змагальних раундів цьогоріч більше стосуються історії України та рідної Чернігівщини, а також спрямовані на розвиток логічного мислення. Досить часто підказка міститься у самому формулюванні запитання, тому для досягнення успіху усім учасникам потрібна неабияка уважність і спостережливість.

Честь розпочати цьогорічну серію ігор випала командам: «Фенікси» Варвинського району, «Бригантина» Талалаївського району, «Штурм» Менського району та «Квінтесенція» Ніжинського обласного педагогічного ліцею.

Запеклі розумові двобої команд оцінювало журі у складі: начальника відділу у справах сім’ї та молоді Чернігівської міської ради, керівника громадської організації «Клуб інтелектуальної молоді» м. Чернігова Валерія Семенця, кандидата історичних наук, доцента кафедри суспільних дисциплін та методики їх викладання ЧОІППО імені К.Д. Ушинського, голови журі Чемпіонату Михайла Коропатника, старшого викладача кафедри філологічних дисциплін ЧОІППО імені К.Д Ушинського, автора навчальних посібників з української мови та літератури Світлани Молочко та методиста відділу виховної роботи і здорового способу життя ЧОІППО імені К.Д. Ушинського Наталії Коленченко.

За ходом ігрового часу уважно слідкував незмінний секундант змагань – координатор секції Ліги українських клубів у Чернігівській області Василь Сурков.

Протягом 6 раундів усі команди продемонстрували високий рівень ерудиції, кмітливості та винахідливості. Глядачі з цікавістю спостерігали за учнями, які намагалися щосили колективно знайти правильну відповідь на хитромудре питання ведучої і відверто дивувалися, коли вона виявлялася надзвичайно простою і несподіваною.

Під час музичної паузи свої прекрасні виступи усім глядачам дарували вихованці талант-студії «Viva».

Лідером інтелектуального марафону за кількістю блискавичних правильних відповідей стала команда «Фенікси».

Після трансляції гри усі бажаючі мали змогу проголосувати на сайті ОДТРК «Сівер-центр» за ту команду, яка їм найбільше припала до душі під час перегляду Чемпіонату. За підсумками голосування найбільше глядацьких симпатій отримала команда-переможець «Фенікси».

Тож вітаємо «Феніксів» із подвійною заслуженою перемогою та з нетерпінням чекаємо на наступні випуски інтелект-шоу!


За інформацією Управління освіти і науки облдержадміністрації
 

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини