Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 09:36:11

На Чернігівщині ще один дошкільний навчальний заклад відкрив свої двері для малечі

22.10.2014   08:19Агенцiя

В останні роки спостерігається позитивна тенденція до значного розширення мережі дошкільних навчальних закладів області. Тож не дивно, що відкриття дитячих садків стає справжнім святом не тільки для батьків, вихователів і вихованців, але і для всього села.

Протягом 2013-2014 рр. у селі Липовий Ріг Ніжинського району тривали ремонтні роботи у приміщенні колишнього дошкільного навчального закладу. Завдяки спільним зусиллям органів місцевої влади і значній підтримці голови фермерського господарства «Липоворізьке» Олексія Сутули, який виділив більше мільйона гривень фінансової допомоги, вдалося зробити повну реконструкцію дитячого садка.

Днями у житті сільської громади відбулася знакова подія – Липоворізький навчально-виховний комплекс «загальноосвітній навчальний заклад-дошкільний навчальний заклад» І-ІІ ступенів урочисто відкрив свої двері для 30 хлопчиків та дівчаток віком від 3 до 6 років.

Відразу приємне враження справляє зовнішній вигляд подвір’я закладу: паркан у кольорах веселки, новенький ігровий майданчик, дбайливо висаджені хризантеми і, звичайно, саме приміщення дитячого садочка.

З особливою теплотою присутні вітали керівництво району, почесних гостей, спонсорів, батьків. Майстерним дебютом був виступ самих вихованців:
Усі присутні про малят
З радістю подбали.
І садок дитячий
Нам подарували!
Щоб хороше було тут жити,
Щоб іграшки були і квіти,
В кімнаті сонце золоте,
Ми дуже вдячні вам за це!

Керівники району спільно з меценатом перерізали символічну червону стрічку, а настоятель місцевої церкви о. Прокофій провів обряд освячення нового приміщення.

Після завершення урочистостей гості мали змогу оглянути приміщення закладу, яке відповідає всім вимогам сучасного будівництва. Вихованцям садочка не прийдеться сумувати у казкових ігрових кімнатах, адже вони наповнені всім необхідним для гармонійного розвитку та позитивного настрою, а солодкі сни приходитимуть до малят у затишних і комфортних спальнях. Окреме приміщення харчоблоку також обладнане необхідним сучасним обладнанням.

Хочеться вірити, що саме в цих стінах у маленьких вихованців з’являться друзі-однолітки, з якими буде цікаво спілкуватися. Педагоги допоможуть дошкільнятам пізнати світ, де ще так багато невідомого, створять в закладі яскраве та цікаве розвивальне середовище, щоб дитячий садок справді став для них другою домівкою.

Відкриття дошкільного навчального закладу – найкраще свідчення того, що село Липів Ріг живе, розвивається і впевнено крокує у майбутнє. Це ще один крок на шляху до вирішення проблеми охоплення дітей дошкільного віку відповідною якісною освітою.


За інформацією Управління освіти і науки облдержадміністрації

 

Останні новини Чернігівщини

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини