Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 14:42:12

Досвідчені журналісти, медіаексперти та громадські діячі навчатимуть чернігівську молодь

09.10.2014   07:46Агенцiя

Офіційне відкриття освітнього проекту «Школа молодого журналіста» відбулося 8 жовтня у Чернігові.

Протягом майже трьох місяців група ініціативних студентів під проводом фахівців медіа галузі знайомитиметься з практиками журналістської роботи та новітніми тенденціями медійної сфери.

Проект, що здійснюється за підтримки компанії «Бритіш Американ Тобакко Україна», реалізовує Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської ОДА спільно з ГО «Асоціація регіональних ЗМІ» і «Разом до громадянського суспільства».

Перша зустріч організаторів та учасників проекту відбулася у Чернігівському центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів.

Директор Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Андрій Подорван презентував програму заходів проекту. «Заняття у школі матимуть дуже високий ККД завдяки досвіду і професійним ноу-хау тренерів. Я радий, що чернігівська молодь абсолютно безкоштовно зможе отримати підготовку такого рівня», — зазначив він.
Аби особисто привітати учасників проекту, на зустріч прибув в. о. голови Чернігівської ОДА Сергій Журман. «На жаль, на Чернігівщині нема навчального закладу, який би готував професійних журналістів. Тому реалізація цього проекту є надзвичайно важливою для медіа-простору області», — наголосив він.

На зустрічі були присутні представники компанії «Бритіш Американ Тобакко Україна». «Участь у цій ініціативі, спрямованій на розвиток потенціалу громади Чернігівщини, є одним з прикладів діяльності нашої компанії у сфері корпоративної соціальної відповідальності. ЗМІ відіграють величезну роль у суспільстві, а тому загальна медійна грамотність, навички роботи з новими медіа та вміння зважено і аргументовано оцінювати інформацію є абсолютно необхідними для майбутніх журналістів», — сказала Ірина Курінна, менеджер зі зв’язків з громадськістю компанії.

«Сподіваємося, проект буде довгостроковим і сприятиме осучасненню регіональних медіа, розвитку нових форм донесення цікавої і правдивої інформації. Будемо раді вітати учасників проекту на нашій Прилуцькій фабриці для знайомства із сучасним виробництвом європейського рівня», — додав Петро Бондаренко, менеджер з корпоративних зв’язків на виробництві «Бритіш Американ Тобакко Україна».

У проекті беруть участь 14 чернігівських студентів старших курсів вищих навчальних закладів та нещодавніх випускників, які цікавляться журналістикою, медійною сферою та питаннями масових комунікацій.

Протягом жовтня — грудня вони відвідають 15 навчальних і практичних занять, під час яких ознайомляться зі специфікою роботи нових медіа, дізнаються про особливості низки напрямів журналістики, спробують свої сили у написанні матеріалів різних жанрів, а також власноруч підготують випуск газети.
Серед тренерів школи — представники ГО «Інтерньюз-Україна», журналу «Forbes-Україна», видань «Високий Вал», «Події і коментарі», «Час Чернігівський». Визнані журналісти, медіаексперти та громадські діячі передадуть учасникам свій унікальний досвід, поглиблять їхні професійні навички та підготують до роботи у засобах масової інформації або здійснення громадської журналістики.

Вже 10 жовтня відомий чернігівський журналіст Владислав Савенок проведе перший тренінг в рамках проекту з теми «Інформація — найголовніший жанр журналістики».
«Учасники проекту також заохочуються за власною ініціативою відвідувати громадські заходи, інші інформаційні приводи, які відбуваються в області, та готувати матеріали за їх результатами. Ми, зі свого боку, забезпечуватимемо оцінку тренерами цих матеріалів і пропонуватимемо найкращі з них чернігівським ЗМІ», — додав координатор проекту, начальник відділу співпраці зі ЗМІ Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Валерій Сорокін.

Контактна особа:
Валерій Сорокін, координатор проекту «Школа молодого журналіста»
тел.: (04622) 4-11-07
е-пошта: zmi.informer@ukrpost.ua

 

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини