Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 18:31:38

Основи стратегічного планування сталого розвитку територій: розробка та управління проектами

02.10.2014   13:46

Тематичний короткотерміновий семінар з питань підготовки проектів для розвитку територій розпочався в Чернігівському центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів.

Участь у заході беруть голови територіальних громад Чернігівської області, які впродовж наступних трьох днів опановуватимуть методику розробки проектних пропозицій та їх обґрунтування.

В рамках семінару 1 жовтня відбулася зустріч керівників сільських та селищних громад з головою Чернігівської обласної ради Миколою Звєрєвим. Він розповів присутнім про пілотний проект реформи адміністративно-територіального устрою на Чернігівщині та поділився досвідом територіальних перетворень на прикладі Латвії, Польщі та Словаччини.
 
«Реформи потребують проектного менеджменту, щоб сформувати реальне підґрунтя для свого впровадження. Для керівників територіальних громад розробка проектів має стати одним з основних засобів залучення грошей для розвитку виробництва, створення нових робочих місць та розвитку інфраструктури», – наголосив голова обласної ради.

Також сільські та селищні голови дізнаються про засади презентації території для розвитку зовнішньої торгівлі та залучення інвестицій; розвитку ресурсної бази органів місцевого самоврядування в рамках розвитку співробітництва з європейськими інституціями, міжнародними фінансовими та донорськими організаціями. Також йтиметься про правові аспекти діяльності сільських рад, останні зміни у земельному законодавстві.

Керівники місцевого самоврядування ознайомляться з досвідом розробки, управління проектами в територіальній громаді (напр., проект ПРООН «Розвиток місцевого самоврядування. Заміна газового котла на твердопаливний») та шляхами залучення прямих іноземних інвестицій на регіональному рівні.

Очільники територіальних громад отримають практичні рекомендації щодо подання заявок на грант та вчитимуться складати проектні заявки, що також включає розробку бюджету та планування кошторису видатків, виявлення та усунення можливих недоліків, управління ризиками проекту, оцінювання успішності та моніторинг реалізації проектів.

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.