Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 8 травня, 04:16:28

Майстер-клас з підготовки журналістів до майбутніх парламентських виборів

19.08.2014   13:36Агенцiя

В рамках проекту “Регіональні ЗМІ в Україні для вільних і справедливих виборів “/Regional Media in Ukraine for fair and free elections з 22 по 25 вересня 2014 року в місті Чернігів відбудеться семінар ”Майстер-класи з підготовки журналістів до майбутніх парламентських виборів”

Журналісти українських місцевих газет повинні в короткий термін стати ефективними в теперішній складній ситуації, щоб виконувати одночасно безліч функцій. Вони повинні добре орієнтуватися у правових питаннях, професійно інформувати своїх читачів про військові дії в східних регіонах, розповідати про майбутні парламентські вибори, майбутні реформи, допомагати читачеві розібратися в суті подій, що відбувається і протистояти російській інформаційній війні.

 Мета: допомогти журналістам успішно і кваліфіковано діяти під час передвиборчої кампанії і на парламентських виборах, а також доносити інформацію з використанням сучасних візуальних методів передачі (інфографіка, фотографія та інше), цікаво і зрозуміло для читача.

  За час семінару журналісти з українськими та польськими тренерами обговорять теми:

• новий порядок виборчого процесу, агітація та інформація, розміщення агітації, оскарження дій ЗМІ і як скаржитися самим ЗМІ, права ЗМІ під час виборчого процесу та ефективний захист прав ЗМІ під час виборів;

• виклики виборчої кампанії з виборів народних депутатів 2014, з якими зіткнуться журналісти під час парламентських виборів;

• методи створення газети професійно навіть у складних ситуаціях.

 Кілька слів про тренерів проекту:

Яцек Галонзка - журналіст, дизайнер преси, тренер з редагування і консультант по пресі. Багаторічний організатор тренінгів для журналістів, дизайнерів, фотографів і менеджерів преси в Польщі, Східній Європі та Центральній Азії. Раніше був редактором і арт-директором газети “Super Express”. Постійний співробітник Польського Союзу Видавців, входить до складу журі прес-конкурсу по дизайну.  Автор і координатор програмної частини “Три кроки”.

Кршіштов Труш - художник-графік, професор Варшавської художньої академії, дизайнер. Багаторічний художній керівник “Gazeta Wyborcza”, першої незалежної щоденної газети, після здобуття Польщею незалежності в 1989 році. Відомий експерт по журналістському дизайну, тренер, який бере участь в програмах розвитку преси в Польщі, Україні, Киргизстані і Таджикистані.  Постійний співробітник Польського Союзу Видавців, входить до складу журі прес-конкурсу по дизайну.

Олександр Бурмагін - медіа-юрист, медіа-тренер, «Інститут розвитку регіональної преси».

Олег Гришин і Альона Доля - тренери, багато років займаються моніторингом виборів в Україні (КВУ, Донецьк).

Проект передбачає участь 30 представників газет, веб-сайтів, радіо і телебачення.

Місце проведення семінару:  місто Чернігів, вул. Шевченко 103-а, готель “Парк-готель”

Дата проведення: 22-25 вересня 2014

Робоча мова семінару: українська / російська / польська

Умови участі:

• заповнена online- Анкета

• ваш матеріал про вибори, розміщений на ФБ або надісланий на поштову скриньку ahalar@gmail.com (з припискою Вибори 2014). Це повинні бути приклади Ваших публікацій (ефірів), присвячених останнім президентським українським виборам: в першу чергу, матеріали, інфографіка, фотографії та цікаві макети сторінок газет.

Дата подачі заявок: до 1 вересня 2014 року.

Результати відбору будуть оголошені: до 10 вересня 2014 року.

 Всі витрати по участі в семінарі, а саме покриття транспортних витрат по Україні, проживання та харчування, бере на себе організатор.

УВАГА! Повернення коштів учасникам за проїзд здійснюється тільки за умови наявності проїзних квитків.

 В рамках проекту, в жовтні 2014 року планується проведення конкурсу на кращий матеріал в ЗМІ, присвячений темі “Демократичні Вибори в Україні”. Трьом переможцям будуть вручені призи (фотоапарати або інша необхідна для роботи журналіста  техніка).


Відбір переможців здійснює незалежна комісія експертів за підсумками оцінки наступних матеріалів журналіста:

1. матеріал про президентські вибори (за 2014), розміщений на ФБ або надісланий на поштову скриньку ahalar@gmail.com (з припискою в темі листа - Вибори 2014 ). Комісією розглядається той матеріал, що був надісланий Вами для участі в семінарі.

2. матеріал на ту ж тему, зроблений після участі в семінарі та розміщений на ФБ або надісланий на поштову скриньку ahalar@gmail.com (з припискою в темі листа - вибори 2014_конкурс).

Контакти в Польщі: Вікторія Солоніцина,   wsolonicyna@eedc.org.pl, tel. +48797703039

Контакти в Україні: Вікторія Гоголь, ahalar@gmail.com,  Тел. (0462) 934444

Організаційна підтримка проекта в Україні  здійснюється Центром АХАЛАР.- http://ahalar.org/news/491/

Останні новини Чернігівщини

На Масанах почалися роботи з відновлення колектора 15:50

Стартував ремонт аварійного колектора, що в мікрорайоні Масани (вул. Незалежності, 42). Роботи виконуватимуть за новою технологією – методом санації полімерним рукавом.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 15:19

Протягом минулої доби зареєстровано 9 небезпечних подій, а саме: 1 аварійна ситуація на мережах життєзабезпечення, 1 загибель на водних об’єктах, 1 дорожньо-транспортна пригода, 6 пожеж. Внаслідок цих подій загинула 1 особа та 1 особа постраждала.

Чернігівський медичний коледж отримав навчальну літературу від латвійських партнерів 15:17

Близько 200 підручників для навчання студентів Чернігівського базового фахового медичного коледжу передала сьогодні Юліана Китаєва, представниця Почесного консула Латвійської Республіки в місті Чернігові Олени Вишнякової.

Правоохоронці скерували до суду провадження щодо директора ТОВ

Правоохоронці скерували до суду провадження щодо директора ТОВ 15:15

Заволодів коштами державного підприємства на суму майже 750 тис. гривень: правоохоронці скерували до суду провадження щодо директора ТОВ

Групи підтримки для людей, які втратили своїх рідних чи близьких

Групи підтримки для людей, які втратили своїх рідних чи близьких 09:34

Поєднання душевного болю, смутку, гніву, безпорадності, почуття вини та розпачу — такою може бути емоційна реакція на втрату рідної чи близької людини. У цій ситуації важливо відчувати підтримку інших людей та уміти віднайти власні сили, щоб рухатися далі.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини