Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 23:34:19

Студентам, яких мобілізують, дозволять пізніше скласти сесію

23.07.2014   06:57Агенцiя

Президент підписав закон про зміни до законодавства щодо гарантій студентам та аспірантам, які призиваються на військову службу.

Як повідомляє прес-служба глави держави, документом визначено, що студенти та аспіранти денної форми навчання не підлягають призову на військову службу під час мобілізації, на особливий період.

Згідно з законом № 1575-VII "Про внесення змін до законів України "Про освіту" та "Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію", за студентами, курсантами, слухачами, стажистами, клінічними ординаторами, аспірантами, докторантами та педагогічними, науково-педагогічними працівниками на період проходження ними військової служби за призовом під час мобілізації, на особливий період зберігаються місця навчання (у тому числі за рахунок коштів державного бюджету для осіб, які навчалися за рахунок цих коштів) у навчальних закладах.

Також за громадянами, які перервали навчання чи роботу у навчальних закладах у зв’язку із призовом, зберігатимуться додаткові види соціального і матеріального забезпечення, місце роботи, посада і попередній середній заробіток, зменшуватиметься розмір плати за навчання.

Крім того, вони отримають право на відстрочку для складання екзаменаційної сесії та державної атестації у навчальних закладах на вказаний період.

Кабмін має привести свої нормативно-правові акти у відповідність із законом у місячний строк з дня набрання ним чинності. Закон набирає чинності з дня його опублікування.
 

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини