Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 16 квітня, 17:59:55

Актуальні зміни законодавства – платникам податків

19.07.2014   13:26Агенцiя

17 липня, для платників податків Чернігівського району у приміщенні НАСК „Оранта” відбувся семінар, на якому розглянуто новації податкового законодавства.

На семінарі були присутні підприємства та організації району, головні бухгалтери сільських рад. Під час заходу особливо активно обговорювався порядок впровадження у дію антикризових змін у законодавстві, оподаткування операцій з продажу казначейських сертифікатів «Військові»

Відкриваючи семінар, перший заступник начальника Чернігівської ОДПІ Тетяна Сосімович, відзначила «Антикризове законодавство запроваджується для створення передумов для економічного зростання у нашій державі, саме тому актуальні зміни не повинні залишитися поза увагою платників податків».

Зокрема, під час заходу фахівцями Чернігівської ОДПІ були висвітлені зміни ставок екологічного податку, збору за спеціальне використання води та порядку сплати орендної плати за землю та порядку сплати за користування надрами. На часі триває сплата громадянами земельного податку, тому окрему увагу приділили саме платі за землю та орендній платі громадян. Також було розглянути питання сплати єдиного соціального внеску та переваги подання звітності засобами телекомунікаційного зв’язку. З метою легалізації доходів населення, недопущення бідності, роботодавцям було повідомлено про недопущення виплат зарплат «у конвертах» та порушення норм податкового законодавства.

Слід відзначити, що традиційно до участі у семінарі долучилися представники Пенсійного фонду у Чернігівському районі, Чернігівського обласного відділення Фонду соціального захисту інвалідів та Чернігівської міжрайонної виконавчої дирекції фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності.

Так, фахівці Пенсійного фонду в Чернігівському районі, розповіли про такі актуальні питання, як виплата пенсій особам, які переселилися з Донецької та Луганської областей, порядок видачі пенсійних посвідчень та страхових свідоцтв про загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

Заступник начальника відділу по роботі з громадськістю та роботодавцями Чернігівського обласного відділення Фонду соціального захисту інвалідів Любов Ковтун повідомила про питання реєстрації та порядок подання звітності до відділення Фонду, відповіла на багато запитань роботодавців щодо особливостей працевлаштування інвалідів.

Триває пора відпусток та літніх канікул, тому присутні зацікавилися можливістю дитячого оздоровлення влітку 2014 року, про яке розповіла спеціаліст 1 категорії Чернігівської міжрайонної виконавчої дирекції фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності Лисенок Наталії Володимирівни.

Присутні бухгалтери та керівники підприємств озвучити велику кількість запитань та отримали вичерпні відповіді.


Ольга Хмелевська, начальник відділу обслуговування платників податків Чернігівської ОДПІ ГУ Міндоходів у Чернігівській області
 

Останні новини Чернігівщини

Населення Чернігівської області заборгувало за спожите тепло і гарячу воду понад 244 млн грн

Населення Чернігівської області заборгувало за спожите тепло і гарячу воду понад 244 млн грн 13:30

Попри постійні військові небезпеки і фінансові труднощі, АТ «ОТКЕ» стабільно та надійно забезпечувало жителів 19 територіальних громад послугами, це понад 125 тисяч мешканців.

Переселенці і ветерани війни: що пропонує служба зайнятості 13:15

Продовжуємо інформувати роботодавців, переселенців та ветеранів про можливості та ресурси служби зайнятості. Черговий «круглий стіл» за участю громадян цих категорій, а також представників місцевої влади, служби зайнятості та соціальних партнерів відбувся в Менській міській раді під головуванням директорки Чернігівського обласного центру зайнятості Людмили Ключник.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:53

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення, 1 дорожньо-транспортну пригоду та 3 пожежі. Внаслідок цих подій загинула 1 особа та 2 особи постраждали.

єВідновлення: компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців

єВідновлення: компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців 08:37

У рамках державної програми «єВідновлення» компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців.

16 квітня: цей день в Україні і світі

16 квітня: цей день в Україні і світі 08:32

ДЕНЬ 783 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 783 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини