Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 22:56:10

З любов'ю до дітей

14.07.2014   09:23

Проведенням профілактично-роз’яснювальної акції «З любов’ю до дітей» відзначили 19-ту річницю заснування своєї служби працівники сектору кримінальної міліції у справах дітей УМВС України в Чернігівській області.

Місцем проведення цікавого і змістовного виховного заходу вони обрали обласний Центр соціально-психологічної реабілітації дітей та підлітків.

Змістовне наповнення акції було спрямоване на формування у вихованців закладу чіткого розуміння своїх прав та обов’язків. Гостя з обласного Управління внутрішніх справ, старший оперуповноважений сектору КМСД старший лейтенант міліції Наталія Юріна при розробці сценарію вміло використала природну пізнавальну активність та творчі нахили дітей. Захід відбувся в інтерактивній формі, з елементами гри.

Діти й підлітки, перевдягнені у костюми відомих казкових персонажів (Червоної Шапочки, Сірого Вовка тощо), змоделювали судове засідання з розгляду казкових-таки, але водночас цілком життєвих ситуацій. Вихованці реабілітаційного центру самі виконували ролі суддів, позивачів, відповідачів. Діти з хвилюванням розбирали запропоновані ситуації, відповідали на запитання правоохоронців.

Наприкінці заходу його учасники вийшли за межі підготовленого сценарію. Дуже цінною для дітлахів виявилася можливість вільно й невимушено поспілкуватися з працівниками кримінальної міліції у справах дітей УМВС області, обговорити питання, які їх зачіпають особисто. Адже кожен з вихованців Центру соціально-психологічної реабілітації дітей та підлітків має непросту долю, чимало з них позбавлені батьківського піклування, дехто на собі відчув усі «принади» підвально-вокзального життя. Тому у багатьох сформувалася інтуїтивна потреба здобуття хоча б мінімальних правових знань, розуміння законів, які регламентують їхню поведінку та дії дорослих відносно них. Отже, перехід від «казкового» суду до імпровізованої правознавчої бесіди був цілком зрозумілим і доречним.

На прощання вихованці та працівники реабілітаційного Центру щиро подякували гостям з кримінальної міліції у справах дітей за проведений захід і ще раз привітали з професійним святом.
 

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.