Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 14:04:38

Область у повному об’ємі готова до проведення ЗНО

22.05.2014   11:29

Чернігівщина у повному об’ємі готова до проведення зовнішнього незалежного оцінювання знань. Усі підготовчі роботи ведуться планово, збоїв немає. Для проходження тестувань в області зареєструвалося 7 тисяч 803 учасника.

Про це зазначив заступник голови – керівник апарату облдержадміністрації Сергій Журман, доповідаючи про стан готовності до ЗНО під час всеукраїнської селекторної наради, яку 21 травня провів Віце-прем’єр-міністр України Олександр Сич. У нараді також взяли участь Міністр освіти і науки Сергій Квіт, директор Українського центру оцінювання якості освіти Ігор Лікарчук, представники Міністерства фінансів, Міністерства внутрішніх справ, Служби безпеки України, Держспецзв’язку, Мініфраструктури, Міністерства охорони здоров’я та низки інших служб.

Як зазначалося, загалом в Україні для участі у зовнішньому оцінюванні зареєструвалось 297 тис. осіб. Для забезпечення проведення тестування, яке проводитиметься у дві сесії (основну та додаткову) сформовано 4 тисячі 105 пунктів. Для всіх областей, за виключенням двох, незалежне оцінювання буде проходити за тим графіком, який був оголошений раніше. Через неможливість гарантування безпеки на пунктах тестування та забезпечення доставки і конфіденційності тестових метеріалів у Донецькій та Луганській областях розглядалося питання перенесення ЗНО з основної на додаткову сесію, що пройде у липні.

Кримські абітурієнти, що виявили бажання брати участь у тестуванні, а їх 600, через окупацію півостріва проходитимуть тестування на материковій частині України.

Найближчим часом тестові матеріали будуть доставлені до пунктів тестування. Тож основним завданням на сьогодні для регіонів є організація їх охорони та конфіденційності. Не менш актуальними на сьогодні залишаються забезпечення фізичої безпеки учасників та місць тестування, організація цілодобового чергування на відповідних пунктах медичних працівників та пасажирські перевезення у дні проведення ЗНО.

Під час наради керівництву областей наголошувалося на необхідності створення міжвідомчих комісій та взяття під особистий контроль координацію всіх служб, відомств, які відповідають за підготовку та проведення ЗНО.
 

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини