Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 17:48:22

Голосуємо відповідально!

14.05.2014   08:03Агенцiя

Більше 100 студентів Чернігівського національного технологічного університету стали активними учасниками освітніх семінарів та дискусій, присвячених мотивуванню молоді до участі у майбутніх виборах президента та можливостей захисту своїх виборчих прав.

На відкритих дискусіях "Голосування: право чи обов'язок" молодь обговорила важливість голосування. Студенти висловлювали своє занепокоєння тим, що їх голос може бути вкрадений, що одна людина не може нічого змінити. Однак модератору вдалось на прикладах інших країн переконати, що іноді одного голосу достатньо аби змінити майбутнє. І ті прагнення й бачення нової України неможливо втілити в життя, якщо будеш залишатись пасивним й поповнювати ряди "диванної армії" критиків. 

Під час семінарів "Голосуй відповідально", тренери Юрій Паперний та Олександр Підгорний змогли пояснити як не помилитись при виборі кандидата, яким чином розгледіти реальні прагнення й популізм. Разом з аудиторією вони визначали якими якостями має володіти "ідеальний кандидат", якими мають бути його першочергові завдання, а також як контролювати виконання ним та його командою своїх обіцянок.

Молоді люди ознайомились з правами виборців та методами їх захисту, а також усвідомили необхідність перевірки наявності своїх прізвищ у списку виборців до дня голосування.

Молодь отримала об’єктивну інформацію стосовно виборчого процесу та почула переконливі аргументи щодо важливості виборів, унікальної ролі кожного виборця та впливу тих, кого обирають, на повсякденне життя виборця та країни.

Діяльність проходить в рамках проекту за підтримки Фонду сприяння демократії Посольства США в Україні.


Олексій Француз, Центр «Доброчин»
 

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини