Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 08:46:14

Чернігівці отримали практичні поради щодо управління містом від Норберта Нойгауза

28.04.2014   07:00Агенцiя

26 квітня до Чернігова завітав німецький економіст, екс-віце-мер м. Трір, автор книг, присвячених цінностям християнської демократії, доктор Норберт Нойгауз поділитися досвідом з місцевими жителями щодо управління містом на основі принципів християнської демократії. Зустріч була організована Чернігівською обласною організацією політичної партії «Демократичний Альянс».

Обговорити питання ефективного управління містом на прикладах Німеччини в залі Експертного клубу «Чистої політики» зібралась чимала кількість зацікавлених людей – це представники міської влади, представники ЗМІ, політичні діячі, активісти громадських організацій та молодь.

Зустріч проходила у вигляді брифінгу «питання-відповідь», тому спілкування вийшло досить активне і продуктивне. Німецький експерт ледь встигав відповідати на різноманітні питання присутніх щодо благоустрою міста. На питання, як досягти певних результатів у влаштуванні сучасного та комфортного життя для кожного городянина на прикладі німецького міста Трір, Норберт відповів: «Українським містам бракує стратегії, за якими можна було б розвиватися. Також найбільшою проблемою є те, що політика зазвичай пов’язана з бізнесом, що теж негативно впливає на політичний процес, – підкреслив німецький експерт. – Взагалі політика – це те, як ми організовуємо життя один з одним, як ми вміємо спілкуватися і працювати разом. А головною задачею уряду в цій справі – є необхідність заручитись підтримкою народу, так як у вирішенні проблем міста повинні приймати участь не тільки чиновники, а й просте населення. Політик може стати корисним для міста, якщо буде об’єднувати людей навколо суспільно-корисної місії, спілкуючись з ними» - завершив Норберт.

На прикладі західнонімецького міста Трір пан Нойгауз розказав, яким чином можна ефективно вирішити питання розбудови Чернігова, зацікавити туристів та зробити центр міста привабливим.

На думку Норберта Нойгауза, Чернігів – місто, яке має значний туристичний потенціал і його необхідно розвивати. Проте вирішуючи різні питання при ухвалені рішень, політики завжди мають виходити з того, що буде справедливим і що краще служитиме досягненню загального блага.
 

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини