Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 11:25:16

Чернігівські школярі вчилися захищатися та надавати першу медичну допомогу

24.04.2014   11:52

У школах Чернігова відбулися тренування з цивільного захисту населення.

Зокрема, в Чернігівській загальноосвітній школі №27, було проведено показовий День цивільного захисту та спеціальне комплексне об’єктове тренування. Старшокласники закріпилирівень навичок та вмінь, які отримали протягом навчального року.

Діти змагалися у наданні невідкладної медичної допомоги, демонстрували вміння з транспортування постраждалих на ношах, виконували нормативи з одягання та роздягання загальновіськового захисного комплекту та протигазу. Крім цього,  школярі готували виставку малюнків та взяли участь у тематичній вікторині.

Обстановка на комплексному тренуванні була створена у відповідності із задумом тренування і відображала стан і умови цивільного захисту школи.  Умовно стався розлив ртуті і виникла реальна загроза життю людей. Було проведено оповіщення педагогів та школярів, після чого учні під керівництвом учителів організовано і без паніки покинули приміщення згідно із планом евакуації. До місці події прибули працівники радіаційної та хімічної розвідки аварійно-рятувального загону, які також продемонстрували свої вміння щодо локалізації та ліквідації витоку небезпечної хімічної речовини.

 - Школярі ознайомилися з усім наявним спорядженням та  порядком його застосування в екстрених умовах, - повідомив присутній на тренуванні майстер виробничого навчального процесу Навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності області, капітан запасу Юрій Мірюта. - Захід провели на високому організаційно-методичному рівні. Саме тому тренування пройшло цікаво та з користю для всіх його учасників.

Останні новини Чернігівщини

24 квітня: цей день в Україні і світі

24 квітня: цей день в Україні і світі 11:21

ДЕНЬ 791 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 791 RUSSIAN AGRESSION

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).