Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 21:06:34

Кабмін хоче звузити трудові права освітян – профспілка

11.04.2014   13:44Агенцiя

Проект Закону України “Про внесення змін до деяких законодавчів актів України (щодо удосконалення окремих положень соціальної політики)” номер 4648 значно звужує трудові права освітян.

Про це в ході прес-конференції заявили представники Профспілки працівників освіти і науки України.

“Якщо середня заробітна плата по країні складає 3670 грн, то зарплата освітян – 2500 грн. Останні дії уряду спрямовані на зниження цієї виплати. Вчитель буде переведений на голі посадові оклади. Молодий спеціаліст тримуватиме 1300 грн. Те, що робить влада по відношенню до освітян, – це якась помста”, – заявив заступник голови профспілки Сергій Романюк.

Профспілка вважає неприпустимим внесення змін до статті 25 ЗУ “Про загальну середню освіту” про внесення доплат за класне керівництво, перевірку зошитів, завідування майстернями та навчальними кабінетамт і т.д. Розмір доплати вчителям за класне керівництво не може коливатися в межах від 0% до 20% чи 25% ставки заробітної плати, оскільки кожен з вчителів, на якого покладено виконання цих обов’язків, виконує однакову за змістом та обсягом роботу. Тому оплата за її виконання має встановлюватися у фіксованому розмірі, як це було раніше.

На думку освітян, також не можна допустити запровадження плати за одержання учнями документа про позашкільну освіті, оскільки це звужує права громадян на безоплатне одержання освіти та не відповідає нормам ЗУ “Про освіту”.

“Профспілка вимагає скасувати Постанови КМУ номер 88 та 89, а також внести зміни до постанови номер 65, яка фактично забороняє приймати молодих спеціалістів на роботу. Якщо ж до нас не прислухаються, то ми націлені вчиняти активні дії- проводити маніфестації та пікети”, – додав голова Київської міської організації Профспілки працівників освіти і науки України Олександр Яцунь.


http://www.socportal.info/news/kabmin-hoche-zvuziti-trudovi-prava-osvityan-profspilka

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини