Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 15:35:59

Перший випуск Молодіжної Школи Лідера Чернігівщини

25.11.2013   12:05Агенцiя

24 представника молодіжного сектору Чернігівщини успішно завершили навчання у Молодіжній Школі Лідера, яка проходила в рамках проекту «Молодь для Змін» з 18 по 22 листопада в місті Чернігові.

Школа була організована спільними зусиллями української та естонської громадських організацій - Чернігівським Центром Прав Людини та Естонським Союзом Робочої Молоді. За результатами конкурсу до участі у Школі були запрошені представники громадського сектору з Городнянського, Щорського, Коропського, Новгород-Сіверського, Ріпкинського, Срібнянського, Прилуцького,  Ніжинського районів та м. Чернігова.

Естонські та українські тренери надали можливість молодим людям «взяти» максимум знань та інформації під час інтерактивних занять. П’ять днів навчань пролетіли як одна мить. Завдяки професійній підготовці тренерів з Естонії (Таллінн) та України (Київ, Чернігів) молоді люди, які до цього не були знайомі, до кінця другого дня роботи стали справжньою командою. Молоді люди подивилися на себе іншими очима, відчули відповідальність за колег та навчилися працювати у команді задля досягнення спільної мети.

Було цікаво чути від учасників Школи, що вони марно побоювалися нудних та довгих лекцій, адже на них чекали інтерактивні ігри, дискусії та методика створення команди. Спостерігаючи за роботою груп, можна було побачити наскільки реально створити команди, де можна почути кожного, мати свою думку, навчитися висловлювати її і навіть відстоювати.

Крім розвитку лідерських навичок, молодь також навчалась як можливо ефективно самоорганізовуватись та успішно діяти в громадському русі. Не оминули увагою тренери і таку важливу тему, як робота в соціальних мережах. Вже під час занять учасники проявили лідерську активність і створити окрему групу «Молодіжна Школа Лідерства» в мережі Facebook для спілкування і обміну думками та ідеями.

По завершенню Школи учасники отримали Свідоцтва про успішне завершення навчання, які вручали Пеетер Тайм та Олександр Підгорний. І, головне, учасники Школи мають настрій та бажання розвивати і реалізувати свої здібності лідера та молодіжний громадський рух.

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини