Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 15:41:44

У Чернігові старшокласники вирішували як зробити місто чистим

11.11.2013   12:51Агенцiя

7 листопада серед старшокласників загальноосвітніх шкіл м. Чернігова відбувся міський конкурс «Вчимося жити на Землі»

Захід був присвячений проблемам накопичення та утилізації побутових відходів в навколишньому середовищі, відповіді на питання «Як зробити наше місто чистішим?». Захід об’єднав роботи 24 шкільних колективів, з яких представники 14 кращих робіт змагались за остаточну перемогу. Молоді люди в своїх відео-презентаціях запропонували власний погляд на вирішення сучасних екологічних проблем, запропонували можливості застосування цього досвіду в Чернігівській області.

Метою конкурсу стало виховання  у молоді відповідальності за свою діяльність та відпочинок, перед теперішніми і прийдешніми поколіннями за ставлення до природи, навколишнього середовища. Школярі креативно підійшли до висвітлення проблем очищення довкілля, прилеглої до рідного будинку та школи території, сформували основи поведінки перебування на природі, продемонстрували оригінальний підхід до використання вторинної сировини – моделі одягу та численні сувеніри.

Організаторами-партнерами виступили Департамент екології та природних ресурсів Чернігівської облдержадміністрації, навчально-методичний центр цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Чернігівської області, науково-методичний центр відділу освіти міської ради, Чернігівська обласна бібліотека для дітей ім. Островського.

Переможці отримали подяки та грамоти  від організаторів конкурсу, комплекти  екологічної літератури, буклети про природно-заповідний фонд Чернігівщини, плакати та екологічні календарі.

Н. Радченко  начальник відділу Департаменту екології та природних ресурсів Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини