Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 20:42:48

Чернігівська школа № 6 – єдина в області з російською мовою навчання

06.11.2013   07:16

Чернігівська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 6 – єдина на території Чернігівщини, де навчання здійснюється російською мовою. Як тут проходить навчальний процес перевірив секретар Чернігівської міської ради Олег Шеремет.

«Президент України Віктор Янукович приділяє значну увагу питанням задоволення культурних та освітніх потреб національних меншин, зміцнення міжнаціональної злагоди та порозуміння в державі. Ми в обласному центрі працюємо над забезпеченням умов для вільного розвитку мов і культур усіх етнічних спільнот», - прокоментував О. Шеремет.

Він також зауважив, що Глава держави вважає за необхідне розробити Концепцію державної етнонаціональної політики.

Секретар міської ради поспілкувався з педагогічним колективом навчального закладу, ознайомився з його матеріально-технічною базою, забезпеченістю підручниками.

За словами начальника управління освіти міської ради Володимира Купріяненка, школа № 6 працює з 1 вересня 1964 року. Зараз тут навчається 340 учнів, із них 53 дитини - іноземці. Навчальний процес забезпечують 35 учителів.

Як повідомила директор школи Галина Поважук, теперішній 5-а клас із російською мовою навчання вивчає українську мову як окремий предмет, продовжує вивчати англійську мову, а також починає вивчати німецьку мову, як другу іноземну.


Довідково:
Кількість населення в Чернігові станом на початок 2013 року становить понад 296 тис. осіб, із них росіян – понад 32 тисячі, більше 3,5 тисяч білорусів, понад тисячу євреїв, а також по кількасот азербайджанців, вірменів, татар, поляків. Для забезпечення культурних потреб національних меншин у місті об’єдналися і працюють 10 громадських організацій.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини