Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 16 квітня, 17:56:42

“Забезпечення ефективності запобігання та протидії проявам корупції на державній службі та службі в органах місцевого самоврядування”

03.09.2013   08:10

Навчання для групи секретарів сільських, селищних, міських рад розпочалося в Чернігівському Центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів.

2 вересня слухачі беруть участь в одноденному семінарі “Забезпечення ефективності запобігання та протидії проявам корупції на державній службі та службі в органах місцевого самоврядування”.

Увага слухачів звертатиметься на соціальні передумови, поняття, сутність корупції в Україні та світовий досвід у сфері боротьби з корупцією; останні зміни у сучасному антикорупційному законодавстві України (ЗУ “Про засади запобігання і протидії корупції”); систему корупційних правопорушень в Україні та особливості відповідальності за вчинення корупційних дій.

З 3 по 6 вересня триватиме навчання за професійною програмою підвищення кваліфікації (2 сесія). Представники місцевого самоврядування дізнаються про основні аспекти проекту нового закону України “Про службу в органах місцевого самоврядування”; організаційно-кадрове забезпечення діяльності органів місцевого самоврядування; організацію роботи зі зверненнями громадян; практичне застосування Закону України “Про адміністративні послуги в Україні” при наданні адміністративних послуг через Центри надання адміністративних послуг; правове регулювання діловодства, архівної справи, складання номенклатури та формування справ.

Окрім цього, розглядатимуться особливості підготовки та прийняття рішень в державному управлінні, питання контролю в державному управлінні; запобігання та протидії легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом; розвитку лідерства на державній службі та службі в органах місцевого самоврядування; аспекти угоди про асоціацію та зону вільної торгівлі та наслідки укладення для України.

Програмою навчання заплановано висвітлення й таких тем, як зміни до законодавства щодо регулювання земельних відносин, реалізація права власності громадян на землю; ведення погосподарського обліку в сільських і селищних радах; стан призначення державних соціальних допомог у Чернігівській області, оформлення субсидій; військовий облік військовозобов’язаних і призовників в органах місцевого самоврядування.

По завершенню навчання секретарі пройдуть комп’ютерне тестування на предмет засвоєння отриманих під час обох сесій знань та отримають сертифікати про підвищення кваліфікації.

Останні новини Чернігівщини

Населення Чернігівської області заборгувало за спожите тепло і гарячу воду понад 244 млн грн

Населення Чернігівської області заборгувало за спожите тепло і гарячу воду понад 244 млн грн 13:30

Попри постійні військові небезпеки і фінансові труднощі, АТ «ОТКЕ» стабільно та надійно забезпечувало жителів 19 територіальних громад послугами, це понад 125 тисяч мешканців.

Переселенці і ветерани війни: що пропонує служба зайнятості 13:15

Продовжуємо інформувати роботодавців, переселенців та ветеранів про можливості та ресурси служби зайнятості. Черговий «круглий стіл» за участю громадян цих категорій, а також представників місцевої влади, служби зайнятості та соціальних партнерів відбувся в Менській міській раді під головуванням директорки Чернігівського обласного центру зайнятості Людмили Ключник.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:53

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення, 1 дорожньо-транспортну пригоду та 3 пожежі. Внаслідок цих подій загинула 1 особа та 2 особи постраждали.

єВідновлення: компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців

єВідновлення: компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців 08:37

У рамках державної програми «єВідновлення» компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців.

16 квітня: цей день в Україні і світі

16 квітня: цей день в Україні і світі 08:32

ДЕНЬ 783 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 783 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини