Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 21:41:32

Школа, якій позаздрять і в столиці

02.09.2013   20:30Агенцiя

Одна з опорних альма-матер Коропського району – Понорницька загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів, отримала нове дихання.

Навчальний заклад урочисто відкрили після реконструкції.

 

Жителі Понорниці вітали на святі поважних гостей: народного депутата України Ігоря Рибакова, голову Коропської районної державної адміністрації Володимира Бригинця, Понорницького селищного голову Петра Васильця, генерального директора ТОВ «Будспеценергоресурси» Юрія Євтушенка.

Цьогорічне перше вересня у Понорниці запам’ятають не лише тим, що вся Україна відзначала свято Першого дзвоника, а насамперед втіленою в життя мрією багатьох років. Держава подарувала понорницьким учням красуню-школу з затишними та естетично оформленими класними кімнатами, навчальними кабінетами, бібліотекою, актовою і спортивною залами, санвузлами, роздягальнями, їдальнею.

Урочисте відкриття Понорницької школи

Невтомна та наполеглива праця спеціалістів із ТОВ «Будспеценергоресурси» зробила диво! За дуже короткий термін будівельники замінили покрівлю над актовою і спортивною залами та харчоблоком, старі вікна на металопластикові, збудували ганки головного та запасних входів, встановили дерев’яні та металопластикові двері, стіни та стелі зашили гіпсокартоном, облаштували підвісні стелі, в кожному кабінеті замінили підлогу, в коридорах та кабінетах фізики і хімії підлогу вимостили плиткою, виконали оздоблювальні роботи, побудували санвузли. Крім того спеціалісти з ТОВ «Будспеценергоресурси» якісно провели електромонтажні роботи з внутрішнього освітлення та електропостачання, повністю замінили опалювальну систему, проклали внутрішній та зовнішній водогони, облаштували вентиляційну систему, утеплили та оздобили фасад, вимостили асфальтобетонні доріжки навколо школи. Також встановили нові меблі, парти, дошки та нове обладнання для харчоблоку, а вікна задекорували сучасними вертикальними жалюзі.

Тому не дивно, що за сумлінну, швидку, а головне якісну працю будівельникам дякували і люди, і вчителі, і влада.

Народний депутат України Ігор Рибаков

Щиро привітав усіх присутніх зі святом народний депутат України Ігор Рибаков. Він зазначив, що і надалі допомагатиме у вирішенні питань ремонту освітніх закладів району та проблем сільських громад. Народний депутат вручив школі та кожному першокласнику подарунки.

Голова Коропської райдержадміністрації Володимир Бригинець
 

За словами голови Коропської райдержадміністрації Володимира Бригинця, питання реконструкції постало давно.

– Упродовж десятиріч приміщення школи не знало капітального ремонту, не було належних умов для навчання та виховання дітей, - каже голова райдержадміністрації. – Багато хто не вірив, що роботи завершать. Визнаю, були труднощі, але завдяки постійній турботі і допомозі небайдужих людей школу реконструйовано.

Керівник району висловив щиру подяку голові обласної державної адміністрації Володимиру Хоменку за підтримку та допомогу в організації робіт із реконструкції Понорницької школи, народному депутату України Ігорю Рибакову за сприяння у вирішенні фінансових питань, вручив нагороди будівельникам. Він не приховував, що працівники ТОВ «Будспеценергоресурси» доклали неймовірних зусиль, аби завершити будівельні роботи вчасно. А працювати таки було над чим, бо Понорницька школа за 73 роки свого існування не бачила жодного капітального ремонту. Втім, спроби були, щоправда, невдалі. Так, 1995 року було розпочато будівництво нової школи. Але з усього запланованого встигли викопати лише котлован – величезну яму посеред поля. А коли в Коропі звели нову школу, то для Понорниці коштів у бюджеті вже не знайшли. Між тим, друга опорна школа в районі була в такому стані, що її потрібно було або терміново зносити, або ж робити негайну реконструкцію. Якщо в класах навчання ще проходило, то актову та спортивну зали довелося закрити. І лише у вересні 2012 року держава виділила на відновлення школи 8 мільйонів 600 тисяч гривень.

Директор загальноосвітньої Понорницької школи І-ІІІ ступенів Інна Чепік

– Аби не заважати будівельникам, ми навчалися в дві зміни в допоміжних приміщеннях, - пригадує директор загальноосвітньої Понорницької школи І-ІІІ ступенів Інна Чепік. – Навчальний процес педагоги не переривали, діти брали участь та посідали призові місця в конкурсах і олімпіадах.

За словами Інни Чепік, зважаючи на величезний обсяг робіт, реконструкція школи тривала недовго. З будівельниками директор завжди знаходила спільну мову, радилася як ліпше оздобити приміщення, в які кольори пофарбувати стіни тощо.

– Не можу втриматися від того, щоб не сказати слова вдячності на адресу генерального директора ТОВ «Будспеценергоресурси» Юрія Євтушенка, - каже директор школи. – Він вдало підібрав бригади. Його будівельники працювали від шостої ранку до півночі, без вихідних. Працювали якісно, на совість. Тепер ми маємо красуню-школу, якій позаздрять навіть кияни.

Генеральний директор ТОВ «Будспеценергоресурси» Юрій Євтушенко
 

Генеральний директор ТОВ «Будспеценергоресурси» Юрій Євтушенко:

– Сьогодні у жителів Понорниці подвійне свято – Перший дзвоник та відкриття реконструйованої школи, на яке з нетерпінням чекали вчителі, діти та батьки. Без сумніву, нині цей заклад – взірець сучасної школи, адже діти навчатимуться тут в якісно нових умовах. Хочу висловити щиру подяку всім, хто вніс свій вклад у реконструкцію школи. Бажаю, щоб затишні шкільні приміщення надихали вчителів і учнів на творчість та успішне навчання.

Понорницький селищний голова Петро Василець
 

Понорницький селищний голова Петро Василець:

– Наші жителі дуже зраділи оновленій школі. Вона ніколи не була такою гарною. Від імені громади дякую всім причетним до цієї благородної справи.

 

 

Представник батьківського комітету школи Світлана Зувець:

– Я теж навчалася у цій школі, її закінчило покоління моїх батьків та братів. А цьогоріч у випускному класі і моя донька. Але такою школу ще ніхто не бачив –  красивою, затишною, з прекрасними умовами для гідного навчання та праці. Спасибі всім, хто долучився до цієї хорошої справи.

 

 

Бібліотекар Ніна Фирченко:

– Після ремонту наша бібліотека не лише поповнилася новою літературою, але змінилася й атмосфера приміщення – справді, ніби храм науки та знань! Нам встановили нові столи та стелажі для книжок. Тепер стало зручно працювати, і діти із задоволенням вивчатимуть тут літературу. Кругом стало гарно і компактно. Дякую за красу та гідні умови праці.

 

 

Вчитель біології Галина Лега:

–  Я віддала цій школі 43 роки життя. Починала вчителем хімії та біології, 13 років працювала директором. Хоча наша школа завжди була передовою в районі, але умови праці були важкими. Увесь час батьки та вчителі мріяли про нову школу, але через брак коштів її так і не звели. Проте умови, які нам створили будівельники після реконструкції, дуже хороші. У такій школі хочеться працювати.

 

 

 

Учениця 11 класу Анна Баранова:

–  Враження – просто неймовірні. Коли ми зайшли до школи, спочатку навіть не впізнали.

Після ремонту в класах змінилася навіть атмосфера, творчо надихає нова кольорова гама.

Хочу подякувати всім людям, які долучилися до реконструкції. Я щаслива, що хоча б останній рік навчатимуся в такій чудовій школі.

 

 

Віталій НАЗАРЕНКО. Фото автора

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини