Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 14:49:13

Для вихованців Чернігівської спеціальної загальноосвітньої школи-інтернату пролунав перший дзвоник

02.09.2013   08:10

Свято Першого дзвоника у Чернігівській спеціальній загальноосвітній школі-інтернаті І-ІІІ ступенів вдалося по-особливому радісним та щасливим. Після літніх канікул до закладу з’їхалися вихованці і наповнили його своїм дзвінким сміхом.

На урочистий захід з нагоди Дня знань до школи-інтернату завітали не лише учні, вчителі та батьки, а й поважні гості – перший заступник голови облдержадміністрації Микола Стрілець і директор Департаменту сім’ї та дітей міністерства соціальної політики України Руслан Ковбаса.
Вітаючи присутніх з початком навчального року, Микола Стрілець зазначив, що День знань – це особливе свято. Це день старту нових надій кожної дитини та її батьків. Тому що кожна дитина має отримати якісну освіту, яка стане фундаментом її успішності і конкурентоспроможності у подальшому житті.

“Серед основних завдань Нових соціальних ініціатив Президента України Віктора Януковича “Діти – майбутнє України” на чільному місці є створення достойних умов для повноцінного та всебічного розвитку кожної дитини.

Тому вся робота органів виконавчої влади направлена на підвищення якості, доступності та розвитку конкурентних переваг вітчизняної освіти”, – підкреслив Микола Стрілець. За його словами, цьогоріч в області за парти сядуть майже 91 тисяча учнів, уперше – понад 9 тисяч першокласників.
Органи державної влади Чернігівщини спільно з педагогічними колективами доклали максимум зусиль для підготовки закладів освіти до нового навчального року та роботи в осінньо-зимовий період. У всіх загальноосвітніх навчальних закладах, а їх понад 600, проведено поточні та капітальні ремонти.

Для покращення матеріально-технічної бази навчальних закладів в області в поточному році передбачено фінансування з державного бюджету на суму близько 21 млн. грн, з місцевих бюджетів – понад 26 млн. грн.

Микола Стрілець висловив щиру вдячність педагогам за сумлінну подвижницьку працю, за відданість благородній справі виховання майбутніх будівничих успішної, економічно розвинутої Української держави. Побажав всім мудрості і витримки, духовних сил, нових творчих здобутків на благо рідної Чернігівщини. А учням – міцного здоров’я і завзяття, натхнення і наполегливості у досягненні нових успіхів на ниві навчання.
З нагоди свята перший заступник голови облдержадміністрації вручив першокласникам подарунки – рюкзаки зі шкільним приладдям.

Від імені Міністра соціальної політики України Наталії Королевської учнів і вчителів привітав Руслан Ковбаса та подарував закладу особливий подарунок – годинники, що розмовляють.

По завершенню урочистої лінійки гості оглянули навчальні приміщення школи-інтернату та ознайомилися з організацією навчального процесу.

Останні новини Чернігівщини

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:55

Протягом минулої доби зареєстровано 4 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 3 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала.

Психологічна підтримка для людей, які зазнали страждань внаслідок війни 09:51

Український ветеранський фонд започатковує терапевтичну групу для тих, хто зазнав страждань внаслідок війни – людей, які чекають рідних з фронту, внутрішньо переміщених осіб та усіх, хто відчуває тривогу і знесилення через війну.

25 квітня: цей день в Україні і світі

25 квітня: цей день в Україні і світі 08:47

ДЕНЬ 792 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 792 RUSSIAN AGRESSION

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.