Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 14:50:27

Понад 150 вихованців спортивних шкіл обласного центру – у складі збірних команд України

16.07.2013   17:35

15 липня виконавчий комітет міської ради на своєму засіданні розглянув питання про стан та перспективи подальшого розвитку дитячо-юнацьких спортивних шкіл у місті Чернігові.

Начальник відділу по фізичній культурі та спорту міської ради Олександр Стецько поінформував присутніх про створення необхідних умов у місті для фізичного розвитку, змістовного відпочинку і дозвілля дітей та молоді, формування навичок здорового способу життя та підготовку спортивного резерву збірних команд України. 

Для виконання цих завдань у місті функціонує 19 дитячо-юнацьких спортивних шкіл і 2 школи вищої спортивної майстерності. Загалом 14,5 % від загальної кількості учнівської та студентської молоді, або 6,3 тис. юнаків і дівчат, займаються під керівництвом 320 тренерів-викладачів.

Крім того, у місті розвивається 26 олімпійських та 47 неолімпійських видів спорту, з яких 7 – у дитячо-юнацькій спортивній школі інвалідів. Більше 150 вихованців входять до складу збірних команд України, серед яких: 54 чол. – основного складу, 46 кандидатів до основного складу, 42 спортсмени – резерв.

Засновниками спортивних шкіл, які працюють на території міста, є фізкультурно-спортивні товариства "Україна", "Спартак", "Динамо" і "Колос", управління освіти і науки облдержадміністрації, обласна і міська рада. Із загальної кількості спортивних шкіл 6 засновані міською радою і підпорядковуються відділу по фізичній культурі та спорту міської ради.

Необхідною умовою для зростання спортивної майстерності учнів, залучення їх до здорового способу життя, удосконалення кваліфікації тренерів є стан матеріально-технічної бази спортивних закладів. Так, з 12 дитячо-юнацьких спортивних шкіл міста власну та орендовану базу мають 6 закладів. Отже, для проведення навчально-тренувальних занять спортивними школами використовуються спортивні зали та пристосовані приміщення практично всіх загальноосвітніх навчальних закладів міста.

З метою подальшого спортивного удосконалення, відбору до збірних команд міста щороку проводиться понад 50 спортивно-масових заходів, в яких беруть участь більше 5, 5 тис. учнів. Проводяться також відкриті спортивні змагання, до участі у яких запрошуються учні з інших міст.

Одним з найважливіших елементів у структурі підготовки висококваліфікованих спортсменів є передача найбільш обдарованих учнів на навчання до шкіл вищої спортивної майстерності. Для поліпшення соціального захисту спортсменів та тренерів міста рішенням міської ради збільшено грошові винагороди переможцям та призерам міжнародних змагань на 50 %.

З метою створення відповідних умов для проведення навчально-тренувального процесу та матеріально-технічного забезпечення з міського бюджету у минулому році спортивними школами витрачено 144,3 тис. грн.

Міський голова Олександр Соколов наголосив на необхідності підвищення ефективності та якості проведення навчально-тренувальної діяльності спортивних шкіл та створення необхідних умов у місті для гармонійного виховання й фізичного розвитку юнацької молоді.

Олександр Соколов підкреслив, що відповідно до нових соціальних ініціатив Президента України В. Януковича "Діти – майбутнє України!" одним з першочергових завдань місцевої влади сьогодні є відновлення та модернізація спортивних майданчиків, частина з яких перебувають у занедбаному стані або не відповідають вимогам часу. "Не всі стануть олімпійськими спортсменами, проте необхідно створити належні умови для виховання і розвитку здорового покоління", - зазначив міський голова.

Виконавчий комітет міської ради своїм рішенням доручив відділу по фізичній культурі та спорту сприяти залученню більшої кількості дітей до занять фізичною культурою і спортом, у тому числі дітей-сиріт та дітей з малозабезпечених сімей, покращенню умов для реалізації творчого потенціалу вихованців спортивних шкіл, зміцненню матеріально-технічної бази спортивних дитячо-юнацьких шкіл. Важливою складовою поліпшення якості навчально-тренувальної, спортивно-масової роботи з учнівською молоддю члени виконкому визначили також необхідність підвищення кваліфікації та професійної майстерності тренерів.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини