Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 20:45:23

Про ідеї К.Д. Ушинського в розвитку вітчизняної освіти говорили у чернігівському педагогічному

10.06.2013   15:12Агенцiя

7 – 8 червня в Чернігівському національному педагогічному університеті імені Т.Г. Шевченка відбулося виїзне засідання Президії Національної академії педагогічних наук України та науково-практична конференція «Ідеї К.Д.Ушинського в розвитку вітчизняної освіти».

Пленарне засідання  відкрив Президент Національної  академії педагогічних наук України,  академік НАН України і НАПН  України Василь Григорович Кремень.  Він зазначив, що в умовах інтеграції  освітньої галузі й педагогічної науки в міжнародний освітній простір особливої значимості набувають питання репрезентативного вивчення творчої спадщини визначних освітян. Зокрема, актуальним є дослідження праць К.Д.Ушинського, одного із засновників педагогічної науки в цілому й порівняльної педагогіки зокрема.

З вітальним словом  до гостей та місцевих науковців  звернувся ректор університету  Микола Олексійович Носко, нагадавши,  що відповідно до постанови  Верховної Ради України у 2013 році проводиться низка заходів  щодо відзначення 190-річчя з  дня народження Костянтина Дмитровича Ушинського.

Учасники конференції розглянули  різноманітні проблемні питання  виховання молодого покоління  з використанням педагогічної  спадщини видатного педагога, розвитку  творчих здібностей учнів.

Доповідачі конференції  наголосили, що глибоке вивчення педагогічної спадщини К.Д.Ушинського, досвід впровадження його ідей у практику роботи дають підстави стверджувати – К.Д.Ушинський, його ідеї та погляди є сучасними та актуальними у процесі оновлення освіти в Україні.

Відділ  профорієнтаційної роботи
та зв’язків із громадськістю
ЧНПУ імені  Т.Г. Шевченка

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини