Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 04:46:14

Тонкощі “електронної касової стрічки” на семінарі

07.06.2013   15:30

Порядок проведення розрахунків суб’єктами господарювання у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг регулюється Законом України “Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг”.

У ДПІ у м. Чернігові ДПС відбувся безкоштовний семінар на тему: “Подання звітності про використання реєстраторів розрахункових операцій в електронній формі дротовими і бездротовими каналами зв’язку” для представників бізнесових кіл. У семінарі взяли участь: головний державний ревізор інспектор відділу контролю за проведенням розрахункових операцій управління податкового та митного аудиту Міністерства доходів і зборів України Володимир Ошкало та провідні фахівці Головного управління Міністерства доходів і зборів у Чернігівській області, працівники центрів сервісного обслуговування та більше 200 представників бізнесу, які зареєстровані у м. Чернігові.

Застосування Інтернету з кожним роком стає все більше невід’ємною частиною нашого життя. Зараз важко уявити собі будь-яку сферу діяльності, яка б не використовувала його можливостей та переваг.

“У представників бізнесу, які використовують у своїй діяльності касові апарати, залишилося обмаль часу для приведення РРО у відповідність законодавчим змінам, – зазначив, відкриваючи захід В.А.Ошкало. Користувачам касової техніки при її придбанні або заміні необхідно обов’язково звертатися до Центрів сервісного обслуговування або виробників РРО щодо проведення ними відповідного доопрацювання даної моделі у термін до 01.07.2013, з якого використання такої техніки тягне за собою відповідальність”.

Він нагадав, що суб’єкти господарювання, які використовують касові апарати, з 1 січня 2013 року повинні подавати до органів Міністерства доходів і зборів України по дротових або бездротових каналах зв’язку електронні копії розрахункових документів і фіскальних звітних чеків, які містяться на контрольній стрічці у пам’яті реєстраторів розрахункових операцій або у пам’яті модемів, які до них приєднані, та інформацію про обсяг розрахункових операцій, виконаних у готівковій та/або у безготівковій формі, або про обсяг операцій з купівлі-продажу іноземної валюти, яка міститься в їх фіскальній пам’яті.

Про можливість модернізації касових апаратів розповідали представники центрів сервісного обслуговування

Під час зустрічі відбувся конструктивний діалог з представниками бізнесу – фахівці Міндоходів відповіли на всі актуальні питання учасників семінару.
 

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.