Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 04:08:32

“Імперативи розвитку соціально-економічних систем в умовах глобалізації”

07.06.2013   14:55

Заступник голови обласної ради Валентин Мельничук взяв участь у відкритті V Міжнародної науково-практичної конференції на тему “Імперативи розвитку соціально-економічних систем в умовах глобалізації”, що проходитиме 7-8 червня в Чернігівському державному інституті економіки і управління. Відкрила захід ректор інституту Ірина Каленюк.

Валентин Мельничук у своєму виступі зазначив, що глобалізація є об’єктивним процесом і вищою стадією інтернаціоналізації. Вона характеризується якісною зміною змісту всіх видів діяльності сучасного суспільства.

– Імперативом цивілізаційного розвитку для пост-комуністичних країн, до яких ми і відносимося, в умовах глобалізації є їх інноваційна конкурентоспроможність. На сучасному етапі жодна країна не може залишитися осторонь цих процесів. Участь у них дозволяє не тільки вирішувати нагальні економічні проблеми, але й активно включатися у світові інформаційні та технологічні потоки, – підкреслив заступник голови обласної ради.

Також Валентин Мельничук висловив сподівання що така інтеграція наукових потенціалів дасть плідні результати для процвітання економіки дружніх країн, зміцнить зв’язки міжнародного співробітництва між навчальними закладами та сприятиме відновленню культурних та ділових міждержавних зв’язків.

Науково-практична конференція працюватиме по секціям, на яких будуть розглядатись економічні детермінанти розвитку освіти у XXI столітті, передумови та фактори інноваційного розвитку національної економіки в умовах глобалізації, фінансова політика, її проблеми та напрями вдосконалення, сучасні проблеми маркетингу та менеджменту підприємницької діяльності, інноваційні технології та новітні інформаційні системи в глобалізованому суспільстві тощо.

У заході беруть участь науковці ДВНЗ “Київський національний економічний університет імені Вадима Гетьмана”, ДННУ “Академія фінансового управління”, Київського національного університету імені Тараса Шевченка, Черкаського державного технологічного університету, багатьох інших вищих навчальних закладів.

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.