Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 17:00:08

Навчально-практичний курс “Моніторинг дотримання прав людини в місцях несвободи”

13.05.2013   08:09Агенцiя

Всеукраїнська освітня програма “Розуміємо права людини” оголошує конкурс на участь у навчальному курсі “Моніторинг дотримання прав людини у місцях несвободи”.

До участі у конкурсі запрошуються активісти, які
– вмотивовані активно діяти у сфері захисту та підтримки прав людини;
– співпрацюють або зацікавлені у співпраці з правозахисними громадськими організаціями;
– готові працювати у складі груп моніторингу дотримання прав людини в місцях несвободи та брати участь у плануванні цих моніторингів.

В останні роки місця несвободистали предметом особливої уваги з боку громадянського суспільства. Громадські діячі поступово добиваються доступу до закладів різного типу, які вважаються місцями несвободи. Починає працювати національний превентивний механізмз протидії жорстокому та принижуючому гідність поводження і покарання, що здійснюєтьсяУповноваженим Верховної ради з прав людини у партнерстві з громадськими організаціями. Проте для охоплення моніторингом великої кількості місць несвободи (в Україні їх налічується близько 5500[1]) окрім матеріальних ресурсів потрібні підготовлені до проведення моніторингу візитери, активісти які розуміються на стандартах прав людини в місцях несвободи і здатні планувати моніторинг в системі дій, спрямованих на покращення ситуації з правами людини.

Навчальний курс триватиме біля 4-х місяців та складатиметься із наступних етапів:

Перша сесія: дистанційна. Ця сесія буде поєднана з конкурсним відбором. За її результатами буде відібрано 17-20 учасників, які зможуть продовжити навчання в рамках навчального курсу.
Дати: з 3 по 15 червня 2013 р.
Передбачає самостійне ознайомлення з рекомендованою літературою та написання стислого огляду ситуації з дотриманням прав людини в одному із типів місць несвободи, користуючись відкритими джерелами інформації.

Друга сесія: 5-денний тренінг.
Дати: з 27 червня по 1 липня 2013 р. Місце проведення: м. Чернігів.
Тренінг охоплюватиме наступні теми:
– стандарти прав людини в місцях несвободи;
– моніторинг прав людини у системі дій на захист суспільних інтересів;
– планування моніторингу;
– участь у групі моніторингу в якості візитерів – спостерігачів;
– підготовка звітів та рекомендацій за результатами моніторингу;
– планування власних дій за результатами моніторингу;
– використання результатів моніторингу для покращення ситуації з дотриманням прав людини.

Третя сесія: дистанційна.
Дати: 2 липня – 2 вересня 2013 р.
Передбачає виконання теоретичних та практичних завдань. Зокрема під час цієї сесії учасники проведуть моніторингові візити до 4-5 закладів, які належать до місць несвободи і підготують звіти за результатами візитів.

Після проходження 3-ї сесії учасники, які успішно пройдуть навчання отримають сертифікат і будуть рекомендовані до участі у спеціалізованому тренінгу для візитерів в рамках Національного превентивного механізму з протидії жорстокому та принижуючому гідність поводження і покарання.

Претенденти на участь у Семінарі повинні бути готові:
· активно діяти у сфері підтримки та захисту прав людини;
· працювати в інтересах людей, які знаходяться в місцях несвободи;
· співпрацювати з недержавними організаціями;
· відвідувати усі заняття освітнього заходу;
· співпрацювати в команді з іншими учасниками Семінару;
· працювати у складі моніторингових груп, які здійснюватимуть контроль за дотриманням прав людини у місцях несвободи в Україні.

Організатори забезпечують проживання та харчування учасників Семінару, витрати на проїзд до місця проведення Семінару й у зворотному напрямку (за умови наявності проїзних документів й у межах вартості проїзду рейсовим автобусом або плацкартним вагоном поїзда).

Організатори забезпечують проживання та харчування учасників під час другої сесії (5-денний тренінг) курсу, витрати на проїзд до місця проведення сесії й у зворотному напрямку.

Формування групи учасників відбуватиметься за результатами конкурсного відбору.

Для участі у конкурсі необхідно зареєструвати свою кандидатуру, заповнивши реєстраційну анкету он-лайн за адресою: http://edu.helsinki.org.ua/zajavka (зверніть увагу: отримати доступ до форми заявки можуть лише зареєстровані користувачі сайту).

Просимо уважно поставитись до заповнення усіх пунктів анкети. Це впливатиме на результати конкурсного відбору. Зокрема, дуже важливим є опис мотивації.

Ваша кандидатура вважається зареєстрованою, якщо ви отримали про це повідомлення від організаторів.

 

Контакти організаторів для отримання додаткової інформації:

E-mail: rozumiemopravaludyny@gmail.com

Контактні особи:

Костянтин Рєуцький: +380952955440; Олена Трубенок: +380681203690; Сергій Буров: +380509219967

Просимо звернути увагу, що анкету для участі у конкурсі потрібно заповнити не пізніше 18.00, 31 травня 2013 року. Заявки, отримані пізніше зазначеного терміну розглянуті не будуть. Учасники конкурсу будуть повідомлені про його результати до 3 червня 2013 року.

Останні новини Чернігівщини

«єРобота»: «Родинне Древо» в Ніжині

«єРобота»: «Родинне Древо» в Ніжині 16:45

Наприкінці минулого року в новозбудованому готелі «Reikartz Nizhyn» («Optima Collection» Ніжин), що розташований на в’їзді в місто, біля центрального вокзалу та основних транспортних розв’язок, відкрився новий ресторан «Родинне Древо».

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції…

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції… 16:38

Комп’ютер, монітор, офісне крісло, термінал, мобільний телефон, настільна лампа – майже в 70 тис. грн обійшлося робоче місце для завідувача складу СТОВ «Батьківщина» (сел.Срібне)

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини