Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 17:10:10

Губернатор проти закриття другої школи. Тоді хто за?

25.04.2013   07:48Агенцiя

Ідею покінчити з другою школою міста Ніжина можна сміливо назвати на сьогодні найживучішою, а її втілення самим настирним. При тому, гніздо, з якого ця ідея вилетіла, спробуй знайди. В чию мудру макітру влили сім’я дурості, аби вона зачала і породила ту безглуздість, яку всі назвуть ніжинською.

Так, це ніжинська ідея, каже Олег Баранков голові Обласної Держадміністрації Володимиру Хоменку. Що ж це за ідеї у вас такі – допитує заступника міського голови губернатор – звідки вони взялись? Хто придумав ці ідеї, які принижують громаду міста, замість того, щоб єднати людей?!

– Ідея дуже цікава – насупивши брови, щоб додати димку мудрості на своє обличчя, каже Олег Григорович.

– Це кіно може бути цікавим, шановний, а тут життя людське, розумієте – вже наполегливіше повертає на землю місцевого чиновника губернатор.

І тут, загнаний питаннями у глухий кут Баранков, як світло у кінці тунелю, бачить вихід: ви ж знаєте, каже, у нас ліцей, який входить в десятку, а можливо і навіть двадцятку! кращих закладів України. І далі обмальовує ідею про те, як би висилити дітей з другої школи, а туди підсилити міський ліцей.

І все б було нормально, говорить Баранков, але тут багато хто почали в політику гратись і кажуть, ніби тут знищується ця школа! – входив в раж заступник голови, навіть не помічаючи, як сам собі почав суперечити.

Володимир Хоменко робив над собою нелюдськи зусилля, аби розуміти логіку Олега Григоровича. Ха, губернатор живе там собі в області, в парникових умовах, можна сказати не тренований на маразмі. Як же він наших зрозуміє? У голови області спрацьовує шаблон: якщо говорить заступник міського голови – його треба слухати і сприймати серйозно.

Тим, хто планує таки ділові поїздки губернатора, треба взяти за правило: перед виїздом до Ніжина, губернатору в усі кишені треба розложити сигнальні папірці “я в Ніжині”, “нікого не слухай”, “не сприймай ситуацію серйозно”, “все минеться”, “і це теж минеться”.

Тим часом Олег Баранков не вгамовувався: нажаль є політики, які роблять з проблеми другої школи політику, а також собі рекламу. Це і депутати місцевого значення і, нажаль… (і тут Олег Григорович перетнув межу) це депутати Верховної Ради.

Аж до сліз пробиває інколи така принциповість. От і дарма, що Баранков є прямим підлеглим Івана Куровського, от і дарма, що він виконує всі його вказівки, за що отримує велику подяку в маленьких конвертиках. Але, якщо Іване Івановичу не правий, то правдолюбство Олега Баранкова не дасть йому змовчати. Тримай на горіхи від Олега Григоровича, навіть в присутності губернатора.

Читачам нагадаємо, що у Ніжинську школу №2 дійсно приїздили депутати ВР – Ірина Фаріон і Іван Куровський. От і дісталось наганяю від Баранкова обом. Так, Ірина Фаріон ту халепу може й переживе, а от так положити на обидві лопатки Куровського, щоб вигородити себе перед губернатором… тут Баранков напевно промазав.

Якщо ви кажете, що ідея закриття школи погана, може ви знаєте, продовжував Баранков до губернатора, куди нам дівати той ліцей?! Володимир Хоменко перестав посміхатись: Олег Григорович, ви мені завдань не ставте, в мене є кому їх ставити. Це так, м’яко кажучи. Бо я дивлюсь ви себе заводите і йдете не в ту сторону.

І далі, трішки переляканий Олег Григорович почав не на жарт: “Освітянська спільнота каже припинить нас тягнути кота за хвіст!” Спільнота – за виселення другої школи, педагогічний колектив – за! Але проти …

– А хто ж проти? – дивується губернатор

– А ви спитайте, хто проти! – намагається тримати міну профільний заступник – тут така ситуація, завтра може вибори, післязавтра ще що-небудь.

– Я на всякий випадок вам скажу, вже серйозно прибавляє Володимир Хоменко, що ми всі, чиновники, отримуємо гроші за рахунок людей. Робити конфронтацію на цьому і робити з маленької проблеми вселенську катастрофу – це не завдання влади і ми таких доручень не даємо. Це дискредитація лінії Президента! Модернізація освітньої галузі це в першу чергу підвищення її якості, це так, щоб ви зрозуміли. А ви це перетворюєте на ристалище ідей і поглядів. І це стосується і другої школи і дитсадків.

Такий діалог відбувся між головою Обласної Державної Адміністрації Володимиром Хоменком та профільним заступником міського голови Олегом Баранковим стосовно закриття другої школи. Якщо підсумувати, то виходить, що обласне керівництво, м’яко кажучи, не в захваті від створення соціальної напруги в місті Управлінням освіти і керівництва міста. Питання про те, хто ж є автором ідеї виселити другу школу залишилось без відповіді. Шлях, яким далі підуть як одна так і інша сторона скандалу – не визначені.

Після від’їзду Володимира Хоменка з Ніжина, міські чиновники не забарились продемонструвати, що до побажань губернатора їм мало діла. Бо одразу колектив другої школи отримав листа, де повідомляють вчителів і батьків, що існує розроблений проект модернізації навчальних закладів, де враховано географічне положення шкіл та соціальну ситуацію.

Далі вказується, що міський ліцей буде переведено в приміщення школи, дітей школи №2 у приміщення школи №16. Друга школа ліквідовується як юридична одиниця, але в документі зазначено, що даний захід програми не спричиняє ніяких юридичних наслідків.

Також повідомляється у листі, що програма модернізації ще не прийнята сесією міської ради і школи міста працюють у звичайному режимі.

Наробивши галасу на всю країну з ліквідацією школи з нормальною наповненістю, місцеві чиновники почали рятувати ситуацію нашвидкуруч. Щоб відволікти увагу від того факту, що в Ніжині фактично коїться соціальний злочин, діляги сірого будинку за плечима Леніна, почали представляти свої злочинні наміри по відношенню до людей міста як велику свою чесноту.

Тепер вони не знищують школу, а дають можливість розвитку міського ліцею (цікаво, а ліцей в курсі?). І вже їх нібито не карати треба, а орден давати. Ордену не вийде, бо на рідкість дружний та войовничий колектив трапився в школі №2 – викладацький та батьківський. І такого роду шахрайськими маневрами їх не задурити. І школу цю вони місцевим ділкам не подарують.


http://www.uezd.com.ua/page/gubernator-proti-zakrittya-drugoї-shkoli-todi-xto-za.html

Останні новини Чернігівщини

«єРобота»: «Родинне Древо» в Ніжині

«єРобота»: «Родинне Древо» в Ніжині 16:45

Наприкінці минулого року в новозбудованому готелі «Reikartz Nizhyn» («Optima Collection» Ніжин), що розташований на в’їзді в місто, біля центрального вокзалу та основних транспортних розв’язок, відкрився новий ресторан «Родинне Древо».

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції…

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції… 16:38

Комп’ютер, монітор, офісне крісло, термінал, мобільний телефон, настільна лампа – майже в 70 тис. грн обійшлося робоче місце для завідувача складу СТОВ «Батьківщина» (сел.Срібне)

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини