Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 20:03:24

Один вдома - не завжди весело

06.04.2013   15:25

Міліціонери завжди бажані гості в навчальних закладах області, в тому числі й дошкільних. Цього разу шефи в погонах завітали до найстарших вихованців Чернігівського дитсадочку № 23 для дітей з вадами зору. Вже у вересні ці діти підуть до школи, а тому майбутні школярі вже зараз мають бути готові до «більш дорослого» життя й до ситуацій, коли доведеться приймати якісь перші самостійні рішення.

Один вдома

Один вдома

Саме тому з дітлахами спілкувалася оперуповноважений відділення кримінальної міліції у справах дітей Управління МВС України в Чернігівській області Оксана Зубець.

Оксана Василівна принесла з собою наочні посібники, посередництвом яких дітлахам можна просто й зрозуміло пояснити з якими небезпеками вони можуть зіткнутися і як потрібно на них реагувати.

Спілкування дітей з міліціонером відбувалося у просторій залі. Спочатку оперуповноважений розповіла вихованцям дитсадку про найголовніші правила і норми поведінки, дотримання яких забезпечить їх безпеку. Не секрет, що вже у 5 років батьки залишають деяких дітей на певний час вдома самих. Через це дитина має знати як поводити себе з електроприладами, гострими предметами, чому не можна відкривати двері стороннім особам та брати в руки медикаменти й побутову хімію.

На прикладі яскравих малюнків Оксана Зубець розповіла дітлахам яка модель поведінки є правильною, а яка ні. Потім малеча самостійно розповідала про історії, які трапилися з ними у дворі будинку та під час літнього відпочинку у бабусі.

Окремим пунктом зустрічі став розгляд найголовніших правил безпеки дорожнього руху, адже майже у кожного малюка є велосипед чи самокат. Діти розповідали на який сигнал світлофору треба переходити дорогу й чому не можна гратися на проїжджій частині. Емоційна яскрава зустріч із міліціонером викликала масу позитиву серед дітлахів. У свою чергу вихователі закладу взяли на озброєння міліцейську методику проведення профілактично-виховних заходів аби потім проводити такі заняття самим.

Представники підрозділів кримінальної міліції у справах дітей згідно  плану проводять подібні заходи у всіх дитячих дошкільних закладах області.
 

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.