Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 16 квітня, 14:27:28

На чому зекономимо – на школах чи посадовцях?

16.03.2013   11:03Агенцiя

Представники Батьківського комітету звернулися до депутатів с проханням не закривати другу школу. Вони вважають, що нема жодних підстав припинити діяльність учбового закладу в центрі міста з давньою історією.

Батьки учнів повідомили, що мають документ про те, що санітарні норми по кількості дітей та їх перебування в приміщені школи виконані і не порушуються. Також їм цікаво, чому своїм неофіційним усним розпорядженням Управління освіти забороняє вести набір дітей у перший клас.

Чому проект рішення про закриття школи до сих пір опублікований на сайті Ніжинської міської ради щоб набрати законної чинності, але при цьому так і не пройшов обговорення у профільній депутатській комісії.

До того ж невідомо якими критеріями керуються чиновники виставляючи ту чи іншу школу на закриття. Здається, що основним критерієм все ж таки є кількість гектарів землі у центрі міста, які числяться за школою, обіцяні посади в області місцевим чиновникам за успішне закриття ніжинських шкіл, але ніяк не здоровий глузд, економічне обґрунтування та піклування про майбутнє дітей і міста взагалі.

Депутат Івашин заспокоїв присутніх батьків і сказав, що депутати ніколи не проголосують за закриття школи. Його слова підтвердили ще кілька представників громади.

Хоча заспокоївши батьків, місцеві обранці не пропонують реального виходу з ситуації. Насправді по освіті Ніжин має недофінансування приблизно в 37 мільйонів гривень. І звідки брати потім кошти, і чим через пару-трійку місяців платити зарплату вчителям – вихід з цього положення депутати озвучити не змогли. Лише запевнили, що все буде добре. Таке сьогохвилинне заспокоювання завтра вернеться болючим ускладненням.

Щоправда, депутат Шейко звернула у вагу на те, що місто утримує аж двох профільних заступників міського голови та ціле Управління освіти. А всі спостерігають тільки за тим, як ці чиновники нічого не роблять, бо мова увесь час іде тільки про закриття шкіл, начебто інших шляхів оптимізації освіти просто не існує. Легше за все тикнути пальцем у школу на карті і приказати: “Закрити!”.

А в результаті все вивалюється на депутатів, аби їх руками втілити чиїсь плани. Закриють депутати школи – вони нелюді, залишать – шукайте гроші. А заступники та чиновники отримуючи з бюджету чималі зарплати тільки втирають руки та тішаться з того.

Якщо посадовці не можуть виконати свої обов’язки а все одно проблеми звалять на депутатів, то давайте їх посади поскорочуємо і вирішувати будемо депутатським корпусом все одно, тільки матимемо вже не абияку економію – сказала у виступі депутат Надія Шейко.

http://www.uezd.com.ua/page/na-chomu-zekonomimo-na-shkolax-chi-posadovcyax.html

Останні новини Чернігівщини

Населення Чернігівської області заборгувало за спожите тепло і гарячу воду понад 244 млн грн

Населення Чернігівської області заборгувало за спожите тепло і гарячу воду понад 244 млн грн 13:30

Попри постійні військові небезпеки і фінансові труднощі, АТ «ОТКЕ» стабільно та надійно забезпечувало жителів 19 територіальних громад послугами, це понад 125 тисяч мешканців.

Переселенці і ветерани війни: що пропонує служба зайнятості 13:15

Продовжуємо інформувати роботодавців, переселенців та ветеранів про можливості та ресурси служби зайнятості. Черговий «круглий стіл» за участю громадян цих категорій, а також представників місцевої влади, служби зайнятості та соціальних партнерів відбувся в Менській міській раді під головуванням директорки Чернігівського обласного центру зайнятості Людмили Ключник.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:53

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення, 1 дорожньо-транспортну пригоду та 3 пожежі. Внаслідок цих подій загинула 1 особа та 2 особи постраждали.

єВідновлення: компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців

єВідновлення: компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців 08:37

У рамках державної програми «єВідновлення» компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців.

16 квітня: цей день в Україні і світі

16 квітня: цей день в Україні і світі 08:32

ДЕНЬ 783 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 783 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини