Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 19:34:28

Інвестиційні дослідження – на рівень світових стандартів

27.02.2013   16:08Агенцiя

21 лютого у Києві фінішував регіональний етап ІІІ Міжнародного студентського конкурсу з інвестиційних досліджень в Україні “CFA Institute Research Challenge in Ukraine”. Мета конкурсу – наблизити практику інвестиційного бізнесу до сучасної освіти.

Організатором конкурсу з інвестиційних досліджень в нашій країні виступає Українське товариство інвестиційних професіоналів CFA Ukraine. Такий конкурс проводиться третій рік поспіль і вже встиг здобути неабияку популярність серед провідних вищих навчальних закладів країни.

Загалом у всьому світі для участі у інвестиційному дослідженні зареєструвалося 750 команд, в тому числі 25 команд з України. Саме така кількість команд-конкурсантів дозволила Україні збільшити квоту учасників у регіональному та світовому фіналах CFA Institute Research Challenge, що відбудуться в квітні у Лондоні. По активності участі у ІІІ Міжнародному студентському конкурсі з інвестиційних досліджень Україна увійшла в трійку країн-лідерів.

Враховуючи престижність конкурсу у світі, справжньою несподіванкою і ваговим здобутком стала участь команди Чернігівського державного інституту економіки і управління у складі капітана Мартиненко Катерини, Демиденко Інни, Колюки Юлії, Шатирка Дмитра та Христового Артема під керівництвом кандидата економічних наук, декана фінансово-економічного факультету Ремньової Людмили Михайлівни. Команда ЧДІЕУ успішно пройшла відбірковий етап, приймала участь у відкритті конкурсу у м. Києві наприкінці жовтня 2012 року, а потім два місяці напружено займалася інвестиційним дослідженням публічної компанії і представила свій звіт на розгляд журі. Завдяки участі в конкурсі студенти змогли розширити бачення інвестиційної професії сьогодні та зрозуміти вимоги до аналітика-професіонала.

Конкуренція за участь у фіналі була досить напруженою, адже змагатись нашій команді довелось з провідними ВНЗ країни. І незважаючи на те, що до фіналу пройти не вдалось, журі відмітило високий рівень інвестиційного дослідження команди ЧДІЕУ і запросило її прийняти участь у фіналі в якості гостей. До речі, переможцями стали Київський національний університет ім. Т. Г. Шевченка та Київська школа економіки. Саме ці дві команди будуть захищати честь нашої країни у Лондоні. Тож побажаємо їм успіхів і творчого натхнення.

Хочеться привітати команду ЧДІЕУ з успішним дебютом і побажати студентам використати набутий досвід в житті для підкорення нових висот.

ЧДІЕУ

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини