Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 04:59:26

Клуби для дітей - поряд із домом!

26.02.2013   12:37Агенцiя

«Юність», «Чайка», «Фортуна», «Берегиня», «Зодіак» - ці та багато інших клубів для дітей та підлітків працюють у Чернігові під девізом «Ми - поруч! Ми - за крок від дому!»

Клуби для дітей - поряд із домом!

Клуби для дітей - поряд із домом!

Тут трудяться досвідчені педагоги-організатори, керівники гуртків, які ведуть різноманітні заняття.

Всі ці клуби (а в Чернігові їх 20) об'єднує комунальний позашкільний навчальний заклад «Центр по роботі з дітьми та молоддю за місцем проживання», яке очолює В'ячеслав Давидов. Напрямки роботи клубів різні і цікаві: туристична робота, краєзнавство, декоративно-прикладне мистецтво, спортивний напрям і інші.

Клуб «Камертон», який знаходиться в мікрорайоні «Льотного училища», і куди ми заглянули «на вогник», став постійним місцем зустрічі гайдів (це громадська організація для дівчаток, на зразок скаутів). Крім того, в клубі активно вивчають англійську мову, проходять різноманітні розвиваючі та пізнавальні заходи. Наприклад, до Дня закоханих пройшла вікторина англійською мовою, присвячена історії цього свята. Про це нам розповіла педагог-організатор клубу «Камертон» Марина Ковтун.

- Наш клуб знаходиться в спальному районі, де немає танцювальних гуртків, спортивних секцій, музичних шкіл, тому в позаурочний час діти із задоволенням приходять до нас на заняття, - розповіла нашим читачам Марина Ігорівна. - Я допомагаю дітям у вивченні англійської мови. Поруч з нами розташоване клуб «Джерельце», де більше уваги приділяють пішохідного туризму. Батьки дуже задоволені, що після уроків їхні діти перебувають під доглядом, що вони розвиваються і дізнаються щось нове, беруть участь у конкурсах, виставках, квестах.

За словами Марини Ковтун, життя в «Центрі по роботі з дітьми та молоддю за місцем проживання» кипить. Наприклад, на початку лютого в Міському парку культури та відпочинку відбулися «Зимові олімпійські забави» - спортивні змагання, під час яких чернігівські діти могли і побігати, і пострибати, і поспілкуватися з відомою біатлоністской Ніною Лемеш. До Дня закоханих в Центрі провели традиційний конкурс «Містер і міс Че», в якому брали участь представники всіх клубів Чернігова.

В даний час вихованці та їх педагоги приступили до підготовки щорічного конкурсу КВК серед клубних команд Центру. Цей конкурс отримав назву «Веселий пінгвін». Слід зазначити, що і під час канікул двері клубів за місцем проживання відкриті для всіх бажаючих. Тому в багатьох батьків перестане "боліти голова", чим зайняти дитину. У літній період будуть проводитись ігротеки, майстер-класи, екскурсії, в проведенні яких педагогам-організаторам допоможуть волонтери та студенти-практиканти.

Один з важливих напрямків в роботі Центру - залучення дітей з особливими потребами до активної участі в житті клубів. Так, в період новорічних свят в клубах за місцем проживання пройшов ряд заходів, учасниками яких були вихованці клубів та діти-інваліди. Цей досвід згуртував дітей та показав, що така співпраця - корисно, актуальний і перспективний. А це означає, що Центр і надалі має намір продовжувати спільну роботу з організаціями, які займаються адаптацією дітей з обмеженими можливостями.

Про те, де працює найближчий до вас клуб для дітей і підлітків, які гуртки в ньому діють, можна дізнатися за тел.: 5-34-31. Або ж шукайте інформацію на інтернет-сторінці Центру по роботі з дітьми та молоддю за адресою www.dozvillya.edukit.cn.ua

Вікторія Кудіна

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.