Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 8 травня, 21:47:24

УВАГА! Конкурс талантів для “особливих” діток

11.02.2013   14:47Агенцiя

Проведення такого конкурсу ініціює громадська організація “Голос батьків”, що об’єднує батьків дітей з особливими потребами, в першу чергу – з вадами зору та з ДЦП.

Конкурс талантів для “особливих” діток

Конкурс талантів для “особливих” діток

Запрошуючи на зустрічі різних фахівців, спілкуючись між собою, батьки вчаться підтримувати одне одного та краще розуміти своїх синів і дочок.

– Одна з форм роботи “Голосу батьків” – організація творчих розвиваючих занять для дітей з особливими потребами та їхніх батьків, – розповідає читачам менеджер проектів цієї організації Олена Трубенок. – Так, упродовж минулого року ми проводили різноманітні майстер-класи: з ляльки-мотанки, ліпки, вишивання стрічками, декупажу, квілінгу та інші. Напередодні Нового року вчилися готувати торти без випікання, з печива. А перед Різдвом вчили та співали колядки та щедрівки. В ході одного з таких занять и народилася ідея – провести конкурс талантів серед дітей з обмеженими можливостями.

За словами Олени Трубенок, жанри цього конкурсу не обмежені. Участь у ньому можуть взяти не тільки талановиті виконавці пісень, музиканти чи танцюристи, а й вправні спортсмени, художники, майстри декоративно-вжиткової творчості, цікаві автори віршів і прози. Все, що дитина робить добре – наприклад, пече тістечка, колекціонує фіалки чи кактуси (і в неї їх понад 100 видів), вправно володіє футбольним м’ячем – можна представити у вигляді відео-роліка чи презентації з фотографіями та коментарями!

До проведення цього конкурсу “Голос батьків” залучає й інші громадські організації, вже поширює інформацію про нього серед навчальних закладів, які опікуються дітьми з обмеженими можливостями. Віковий діапазон учасників конкурсу – від 3 до 18 років, але буде три вікових категорії: від 3 до 8, з 8 до 13, з 13 до 18. У кожній з категорій буде вручений головний приз, але кожен з учасників також отримає подарунок.

– Ми прагнемо показати, що таланти дітей з обмеженими можливостями можуть бути різним! Прагнемо вселити віру, що життя має різноманітні прояви, – продовжує розповідати Олена Трубенок. – З іншого боку, ми хочемо показати людям, котрі вважають себе в чомусь обмеженими, що їхні можливості набагато ширші, ніж вони самі уявляють. Я переконана: талант все одно знаходить можливість себе проявити, навіть якщо дитина має якісь вади.

Увага! Заявки від учасників організатори конкурсу приймають до 28 лютого, а сам конкурс відбудеться в середині березня. Звертайтеся в офіс ГО “Голос батьків” за адресою: вул. Шевченка, 27, оф. 9 (обов’язково попередньо зателефонуйте за номером 930736 чи 0681203690 (Олена), 0509683349 (Ольга), 933782 (Марина).

Вікторія Сидорова

Останні новини Чернігівщини

Чоловіка засуджено за замах на умисне вбивство вітчима

Чоловіка засуджено за замах на умисне вбивство вітчима 14:01

За процесуального керівництва прокурора Чернігівської окружної прокуратури доведено вчинення суспільно-небезпечного діяння 32-річним місцевим мешканцем замаху на умисне вбивство (ч.2 ст.15, ч.1 ст. 115 КК України).

У Чернігові вшанували пам'ять жертв Другої світової війни та вклонилися перед всіма, хто боровся з нацизмом 13:59

В.о. міського голови Олександр Ломако, заступники міського голови, голова міської ради ветеранів Ірина Четвертак та громадськість, вшанували пам'ять всіх жертв Другої світової війни. Поклали квіти до пам'ятного знаку у сквері Магдебурзького права, а також стели загиблим в АТО/ООС.

 Як у поминальні дні дістатися до міських кладовищ громадським транспортом

Як у поминальні дні дістатися до міських кладовищ громадським транспортом 13:56

До уваги мешканців Чернігова та гостей міста! Управління транспорту, транспортної інфраструктури та зв'язку міської ради інформує про те, як можна доїхати до міських кладовищ (окрім «Яцево») у поминальні дні.

Городнянські поліцейські оперативно затримали зухвалого крадія 13:51

Поліцейські ВП №3 (м. Городня) Чернігівського райуправління поліції впродовж кількох годин встановили та затримали зловмисника, який незаконно заволодів мотоциклом жителя одного з сіл Городнянської громади та в сусідньому селі викрав речі з обійстя іншої заявниці. Зловмисника затримано та поміщено до ізолятора тимчасового тримання.

Цього року Україна вперше відзначає 8 травня як День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939–1945 років

Цього року Україна вперше відзначає 8 травня як День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939–1945 років 10:47

Україна приєдналися до європейської традиції відзначення цієї дати. Для Європи 8 травня – точка відліку закінчення війни, перемога над страшним злом нацизму, нагадування про катастрофу війни, а не про тріумф одних народів над іншими, переможців над переможеними.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини