Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 26 червня, 13:17:14

Про роботу навчально-практичних центрів на Чернігівщині

11.06.2024   12:29Агенцiя

На базі Ніжинського професійного аграрного ліцею діє 3 навчально-практичних центри: регіональний з підготовки кадрів у сфері громадського харчування, сучасних транспортно-будівельних та сучасних зварювальних технологій.

В останньому підвищує свою кваліфікацію випускник Прилуцького професійного ліцею Станіслав Науменко. Щоб працевлаштуватися, йому, зварювальнику 3-го розряду, потрібно отримати 4-й.

«На сьогодні на Чернігівщині на базі 9 закладів професійної (професійно-технічної) освіти функціонує 14 НПЦ, де доросле населення може підвищити свою кваліфікацію, пройти навчання або перенавчання, набути часткових кваліфікацій», – розповідає Юрій Музика, начальник Управління освіти і науки Чернігівської ОДА.

Із роботою навчально-практичних центрів у Ніжині ознайомилися директори закладів профтехосвіти Чернігівщини. Окрім цього, під час наради освітяни обговорили роль профтехів у реалізації стратегії старшої профільної школи та актуальні питання завершення 2023/2024 навчального року. Директор Прилуцького професійного ліцею Анатолій Дорошенко поділився досвідом участі в українсько-швейцарському проєкті «EdUP», а Юрій Єлізаров, в.о. директора Ніжинського професійного аграрного ліцею, – практикою створення кваліфікаційних центрів на Чернігівщині.

 

Останні новини Чернігівщини

Електронний військово-обліковий документ: отримуйте в ЦНАПі за 15 хвилин

Електронний військово-обліковий документ: отримуйте в ЦНАПі за 15 хвилин 12:38

З учорашнього дня українці після уточнення облікових даних у ЦНАПі можуть отримати електронний військово-обліковий документ із QR-кодом.

росіяни атакували село на прикордонні Чернігівщини: поліція документує наслідки влучань 12:21

Сьогодні російська армія вкотре атакувала мирне населення Городнянської громади Чернігівського району. Під ударом опинилися житлові будинки мирних громадян. На щастя, люди не постраждали.

На Чернігівщині поліцейські викрили злочинну групу на чолі зі «смотрящим за Ніжином» 10:03

Слідчі обласної поліції Чернігівщини спільно з оперативниками управління стратегічних розслідувань припинили багатовекторну протиправну діяльність групи осіб, яка у Ніжині охопила злочинним впливом низку кримінальних сфер, у тому числі і функціонування підпільного казино.

Регіональний офіс «Зроблено в Україні»: консультації фахівців 09:57

Карина Подосінова, директорка ТОВ «Акаунт сервіс плюс», що спеціалізується на наданні бухгалтерських послуг, звернулася до регіонального офісу «Зроблено в Україні» за консультацією.

Обмін досвідом та спільні дії у сфері цивільного захисту: на Чернігівщині відбувся міжрегіональний круглий стіл 09:54

В умовах збройного конфлікту всі цивільні мають бути захищені. Над цим питанням у різних країнах світу, Україні зокрема, працює міжнародна організація CIVIC (Center for civilians in conflict), яка провела тематичний круглий стіл у Чернігові 25 червня.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини