Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 26 червня, 13:08:33

Європейський Союз та ЮНІСЕФ допомагають облаштувати укриття у 25 дитячих садочках Чернігівщини

30.05.2024   14:48Агенцiя

У 25 дитячих садочках області проведено капітальний ремонт і облаштування укриттів завдяки підтримці Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ), Європейського Союзу та Міністерства освіти і науки України.

    «Створення безпечних умов для наймолодшого покоління українців є ключовим пріоритетом для розвитку дітей та подолання освітніх втрат, – зазначив голова Представництва ЮНІСЕФ в Україні Мунір Мамедзаде. – Укриття, відбудовані ЮНІСЕФ за фінансової підтримки Європейського Союзу та інших партнерів, – це не лише безпечний простір, а й простір, де діти можуть разом навчатися, гратися, відпочивати у спокійній, ненапруженій атмосфері – простір, де діти можуть залишатися дітьми».



Ремонти й облаштування укриттів проведено у 25 дитячих садочках на Чернігівщині – у Чернігові, Бобровиці, Бахмачі, Борзні, Мені та в інших населених пунктах області. Це перші дружні до дітей укриття з-посеред 63 дитячих садків у Київській, Житомирській та Чернігівській областях, де облаштовують укриття в межах цієї ініціативи.

ЮНІСЕФ вже має досвід в облаштуванні дружніх до дітей укриттів за концепцією «Нумо розвиватися». Дружні до дітей простори містять елементи, які сприяють розвитку ключових навичок дітей від 2 до 6 років. Вони забезпечують якісне освітнє середовище, яке допоможе організувати перебування дітей в укритті з користю. Навчально-ігрові простори включають зону творчості, зону природознавства та інформаційно-навчальну зону. Частини укриття устатковані столиками і стільцями для навчання та настільних ігор, стелажами для книг, а одна зі стін може використовуватися як стіна-дошка для малювання крейдою.

Ремонтні роботи в 63 дитячих садках, здійснені за кошти Європейського Союзу, включають комплексні роботи з ремонту приміщень, облаштування вентиляції, гідро- та термоізоляції, освітлення. Окрім того, було покращено санітарні умови за кошти, виділені Королівством Бельгія.

За повідомленням Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні
 

Останні новини Чернігівщини

Електронний військово-обліковий документ: отримуйте в ЦНАПі за 15 хвилин

Електронний військово-обліковий документ: отримуйте в ЦНАПі за 15 хвилин 12:38

З учорашнього дня українці після уточнення облікових даних у ЦНАПі можуть отримати електронний військово-обліковий документ із QR-кодом.

росіяни атакували село на прикордонні Чернігівщини: поліція документує наслідки влучань 12:21

Сьогодні російська армія вкотре атакувала мирне населення Городнянської громади Чернігівського району. Під ударом опинилися житлові будинки мирних громадян. На щастя, люди не постраждали.

На Чернігівщині поліцейські викрили злочинну групу на чолі зі «смотрящим за Ніжином» 10:03

Слідчі обласної поліції Чернігівщини спільно з оперативниками управління стратегічних розслідувань припинили багатовекторну протиправну діяльність групи осіб, яка у Ніжині охопила злочинним впливом низку кримінальних сфер, у тому числі і функціонування підпільного казино.

Регіональний офіс «Зроблено в Україні»: консультації фахівців 09:57

Карина Подосінова, директорка ТОВ «Акаунт сервіс плюс», що спеціалізується на наданні бухгалтерських послуг, звернулася до регіонального офісу «Зроблено в Україні» за консультацією.

Обмін досвідом та спільні дії у сфері цивільного захисту: на Чернігівщині відбувся міжрегіональний круглий стіл 09:54

В умовах збройного конфлікту всі цивільні мають бути захищені. Над цим питанням у різних країнах світу, Україні зокрема, працює міжнародна організація CIVIC (Center for civilians in conflict), яка провела тематичний круглий стіл у Чернігові 25 червня.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини