Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 9 травня, 10:28:36

Ваучери та сертифікати на навчання від служби зайнятості: хто та як може їх отримати

09.08.2023   09:51Агенцiя

У тих, хто не має потрібної на ринку праці професії, є можливість отримати її безкоштовно за сприяння служби зайнятості. Так, діють програми з профнавчання, перенавчання та підвищення кваліфікації, зокрема, як шляхом видачі сертифікатів безробітним, так і з наданням ваучерів для певних категорій населення.

Сертифікат на навчання можуть отримати зареєстровані безробітні та у стислі терміни (від 1 до 4 місяців) здобути нові професійні компетенції, підвищити рівень конкурентоспроможності на ринку праці. Навчання можливе як у навчальних закладах, так і у роботодавця безпосередньо на робочому місці за індивідуальною формою або шляхом стажування. А ще – у центрах професійно-технічної освіти Державної служби зайнятості.

Навчаються безробітні на замовлення роботодавців з гарантією працевлаштування. У період навчання вони отримують допомогу по безробіттю, забезпечуються гуртожитком, їм компенсуються витрати на проїзд.

Так, у поточному році професійне навчання за направленням служби зайнятості проходили 183 безробітних області. Вчилися на швачок, токарів, водіїв тролейбуса, операторів котельні, кухарів, перукарів та манікюрників.

Ваучер на навчання – друга програма, яка дає право окремим категоріям громадян, які не перебувають на обліку в службі зайнятості, підвищити свій фаховий рівень або здобути нову професію чи спеціальність. Ваучер можна отримати за однією зі 123 професій та спеціальностей із затвердженого Переліку. Максимальна вартість ваучера – 26840 грн (якщо вартість навчання більша, то різницю доведеться оплатити самостійно чи коштом роботодавця).

На Чернігівщині цьогоріч службою зайнятості видано 232 ваучери на навчання. Жителі області обрали такі професії: електрогазозварник, кухар, електромонтер з ремонту та обслуговування електроустаткування, тракторист-машиніст сільськогосподарського (лісогосподарського) виробництва, машиніст крана автомобільного, слюсар з ремонту колісних транспортних засобів, монтажник гіпсокартонних конструкцій тощо.

За  повідомленням Чернігівського обласного центру зайнятості

Останні новини Чернігівщини

Ексдепутата Чернігівської міської ради судитимуть за сприяння незаконному переправленню військовозобов’язаних за кордон через систему "Шлях" 08:43

Прокурорами Чернігівської обласної прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт стосовно ексдепутата Чернігівської міської ради за фактами сприяння незаконному переправленню осіб через державний кордон України, вчиненому з корисливих мотивів за попередньою змовою групою осіб, повторно, перешкоджання законній діяльності Збройних Сил України та інших військових формувань в особливий період, вчиненому за попередньою змовою групою осіб (ч. 1 ст. 114-1, ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 114-1, ч. 3 ст. 332 КК України).

Підтримку від міста отримають ще 53 чернігівські сім`ї з малюками

Підтримку від міста отримають ще 53 чернігівські сім`ї з малюками 08:39

Загальна сума виплат – 470 тис. грн. Відповідне рішення прийняте на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради 7 травня.

9 травня: цей день в Україні і світі

9 травня: цей день в Україні і світі 08:30

ДЕНЬ 806 РОСІЙСЬКА Агресія - DAY 806 RUSSIAN AGRESSION

Чоловіка засуджено за замах на умисне вбивство вітчима

Чоловіка засуджено за замах на умисне вбивство вітчима 14:01

За процесуального керівництва прокурора Чернігівської окружної прокуратури доведено вчинення суспільно-небезпечного діяння 32-річним місцевим мешканцем замаху на умисне вбивство (ч.2 ст.15, ч.1 ст. 115 КК України).

У Чернігові вшанували пам'ять жертв Другої світової війни та вклонилися перед всіма, хто боровся з нацизмом 13:59

В.о. міського голови Олександр Ломако, заступники міського голови, голова міської ради ветеранів Ірина Четвертак та громадськість, вшанували пам'ять всіх жертв Другої світової війни. Поклали квіти до пам'ятного знаку у сквері Магдебурзького права, а також стели загиблим в АТО/ООС.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини