Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 9 травня, 19:42:04

У Чернігові обмежать фінансування не першочергових видатків в умовах воєнного стану

25.07.2023   11:18Агенцiя

Про це повідомив виконуючий обов'язки Чернігівського міського голови Олександр Ломако під час загальноміської наради 25 липня. Відповідне доручення вже отримало фінансове управління міської ради і почало працювати над переглядом видатків в межах головного кошторису міста.

— Після вражаючих скандалів щодо витрат із держбюджету на придбання барабанів та десятки мільйонів на виготовлення сценаріїв до серіалів "Незабудка", "Тамада", "Інгулець" та інші, крайнім намагаються знову зробити місцеве самоврядування. Це — несправедливо. Ми точно в цій історії не невістка.

Але. Впевнений, що місцеве самоврядування має продовжувати демонструвати лідерство, в плані раціональності витрат бюджетів та допомоги ЗСУ. Тому я дав доручення фінуправлінню провести аудит видатків по окремим розпорядникам та комунальним підприємствам на II півріччя та надати мені відповідний аналіз. Після цього будуть внесені зміни до бюджету та з необов‘язкових, для військового часу, статей кошти будуть перенаправлені на більш актуальні, — повідомив Олександр Ломако.

Вже є перші результати роботи в цьому напрямку — зупинені окремі тендери, зокрема, вартістю 15 млн грн — придбання тротуарної плитки для виконання ремонтів, йшлося під час наради.

— Цей напрямок ми перенесемо на час після Перемоги. По тим статтям, де будуть сумніви — будемо проводити публічні консультації та слухати думки людей, — зазначив в.о. міського голови.

З бюджету Чернігівської міської територіальної громади на підтримку ЗСУ вже виділено 158,5 млн грн. Кошти спрямовані на програми підтримки військових частин, підвищення обороноздатності міста, допомогу військовослужбовцям та їхнім родинам. До кінця року ця цифра продовжуватиме збільшуватися.

— Попри те, що у нас ще є дуже суттєві витрати на відновлення Чернігова, який зазнав одних із найбільших руйнувань. Якщо додати до цього витрати на функціонування міста — це і є весь бюджет Чернігова. Ніяких інших витрат ми не несемо. Але деякі статті підкоригуємо, щоб, повторюся, демонструвати лідерство та показувати приклад, в тому числі, деяким органам державної влади, — говорить Ломако.

Пресслужба Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:57

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 аварійну ситуацію на системах життєзабезпечення та 2 пожежі.

7 протоколів про адміністративне правопорушення Обласним центром екстреної медичної допомоги та медицини катастроф на Чернігівщині

7 протоколів про адміністративне правопорушення Обласним центром екстреної медичної допомоги та медицини катастроф на Чернігівщині 10:55

Більше половини виявлених порушень відшкодовано в ході ревізії Обласним центром екстреної медичної допомоги та медицини катастроф на Чернігівщині.

Мешканці м.Чернігова повідомлено про підозру  в умисному вбивстві батька

Мешканці м.Чернігова повідомлено про підозру в умисному вбивстві батька 10:40

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури погоджено повідомлення про підозру жительці м.Чернігова в умисному вбивстві свого батька (ч.1 ст.115 КК України).

Ексдепутата Чернігівської міської ради судитимуть за сприяння незаконному переправленню військовозобов’язаних за кордон через систему "Шлях" 08:43

Прокурорами Чернігівської обласної прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт стосовно ексдепутата Чернігівської міської ради за фактами сприяння незаконному переправленню осіб через державний кордон України, вчиненому з корисливих мотивів за попередньою змовою групою осіб, повторно, перешкоджання законній діяльності Збройних Сил України та інших військових формувань в особливий період, вчиненому за попередньою змовою групою осіб (ч. 1 ст. 114-1, ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 114-1, ч. 3 ст. 332 КК України).

Підтримку від міста отримають ще 53 чернігівські сім`ї з малюками

Підтримку від міста отримають ще 53 чернігівські сім`ї з малюками 08:39

Загальна сума виплат – 470 тис. грн. Відповідне рішення прийняте на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради 7 травня.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини