Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 8 травня, 18:12:20

У червні 2023 року платники Чернігівщини сплатили до бюджетів 1,4 млрд гривень податків та майже 997 млн грн єдиного внеску

10.07.2023   14:50Агенцiя

Головне управління ДПС у Чернігівській області дякує всім сумлінним платникам за сплату податків, збори, єдиного внеску та фінансову підтримку держави.

У червні 2023 року до бюджетів усіх рівнів юридичними та фізичними особами сплачено понад 1,4 млрд грн податків та зборів.

До державного бюджету спрямовано 40 відсотків загальної суми надходжень (561 млн грн). У порівнянні з фактом червня минулого року сплачено податків на 33 відс. більше (+139 млн грн). Надходження зросли по податку на додану вартість на 50 відс. (+54 млн грн), по рентній платі за користування надрами у 2,4 рази (+74 млн грн, в значній мірі за рахунок погашення боргів минулих періодів), по податку та збору на доходи фізичних осіб на 15 відс. (+33 млн грн).

До місцевих бюджетів усіх рівнів сплачено 847 млн грн податків та зборів (60 відс. в загальнообласній сумі). У порівнянні з червнем 2022 року надходження збільшились на 18 відс. (+127 млн грн).

Основну суму доходів місцевого бюджету (83 відс.) сформовано за рахунок податку на доходи фізичних осіб, якого сплачено 700 млн грн (збільшення на 15 відс. або на 93 млн грн до факту червня 2022 року). Також приріст спостерігається по єдиному податку (більше на 52 відс. до факту червня 2022 року).

Єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування у червні сплачено майже 997 млн грн, чим забезпечено приріст надходжень порівняно з минулорічними на 20 відс. або на 167 млн гривень.

Завдяки виконанню свого громадянського обов’язку платниками щодо сплати податків, зборів та єдиного внеску держава стабільно отримує кошти для забезпечення Збройних Сил України, бюджетної сфери, соціальних виплат та відновлення інфраструктури.
 

Останні новини Чернігівщини

Чоловіка засуджено за замах на умисне вбивство вітчима

Чоловіка засуджено за замах на умисне вбивство вітчима 14:01

За процесуального керівництва прокурора Чернігівської окружної прокуратури доведено вчинення суспільно-небезпечного діяння 32-річним місцевим мешканцем замаху на умисне вбивство (ч.2 ст.15, ч.1 ст. 115 КК України).

У Чернігові вшанували пам'ять жертв Другої світової війни та вклонилися перед всіма, хто боровся з нацизмом 13:59

В.о. міського голови Олександр Ломако, заступники міського голови, голова міської ради ветеранів Ірина Четвертак та громадськість, вшанували пам'ять всіх жертв Другої світової війни. Поклали квіти до пам'ятного знаку у сквері Магдебурзького права, а також стели загиблим в АТО/ООС.

 Як у поминальні дні дістатися до міських кладовищ громадським транспортом

Як у поминальні дні дістатися до міських кладовищ громадським транспортом 13:56

До уваги мешканців Чернігова та гостей міста! Управління транспорту, транспортної інфраструктури та зв'язку міської ради інформує про те, як можна доїхати до міських кладовищ (окрім «Яцево») у поминальні дні.

Городнянські поліцейські оперативно затримали зухвалого крадія 13:51

Поліцейські ВП №3 (м. Городня) Чернігівського райуправління поліції впродовж кількох годин встановили та затримали зловмисника, який незаконно заволодів мотоциклом жителя одного з сіл Городнянської громади та в сусідньому селі викрав речі з обійстя іншої заявниці. Зловмисника затримано та поміщено до ізолятора тимчасового тримання.

Цього року Україна вперше відзначає 8 травня як День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939–1945 років

Цього року Україна вперше відзначає 8 травня як День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939–1945 років 10:47

Україна приєдналися до європейської традиції відзначення цієї дати. Для Європи 8 травня – точка відліку закінчення війни, перемога над страшним злом нацизму, нагадування про катастрофу війни, а не про тріумф одних народів над іншими, переможців над переможеними.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини