Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 7 травня, 13:15:22

На трудовому фронті працюють на перемогу безробітні чернігівки

24.06.2023   16:40Агенцiя

У складний для України час, коли мужні українці зі зброєю в руках боронять нашу Батьківщину, небайдужі громадяни в тилу роблять свій посильний внесок: допомагають армії, піклуються про переселенців та постраждалих унаслідок військової агресії, тримають економічний фронт.

До праці на перемогу, а саме: «Армії відновлення», долучилися й безробітні чернігівці. Зокрема жінки плетуть маскувальні сітки.

Організували ці роботи Чернігівська філія Чернігівського обласного центру зайнятості та громадська організація «Об’єднання добровольців «Бо можемо!». Відтак, працюють безробітні пліч-о-пліч з волонтерами. Щоправда, на відміну від останніх не безкоштовно: з ними укладається строковий трудовий договір, і з Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування на випадок безробіття вони отримують заробітну плату. Її розмір не може бути нижчим, ніж мінімалка (6700 грн).

Для безробітних цей досвід став по-справжньому новим. Та вони швидко навчилися і тепер все роблять злагоджено та завзято. Жінки кажуть, що коли в службі зайнятості їм запропонували взяти участь у суспільно корисних роботах, вони без вагань погодилися. Адже це можливість не лише допомагати нашим захисникам, а й заробити собі на життя, хоч і невеликі, але все ж таки гроші. Разом із безробітними жінками працює й один чоловік. Після перенесеної хвороби він за медичними показаннями не може працювати на важких роботах, а ця - йому під силу.

Плетіння маскувальної сітки − нескладне заняття, але кропітке. На виготовлення одного полотна йде від кількох годин до кількох днів − залежно від розміру та кількості учасників. Сітки в армії − витратний матеріал, який потрібен повсякчас. У сучасній війні, де використовується велика кілька безпілотників та інших засобів розвідки, маскувальні сітки без перебільшення рятують життя наших бійців на передовій, адже дають змогу приховати від ворога як техніку, так і місця розміщення особового складу. Оскільки вони зроблені із тканини, то швидко псуються та горять при обстрілах. Тому потреба у них велика і постійна.

 «У єдності – наша сила, - говорить представниця «Бо можемо!» Марина Тополь. – Добре, що нам вдалося об’єднати зусилля: у нас є робота, а в служби зайнятості – люди, які хочуть працювати. Матеріалами ми забезпечуємо. Маскувальна тканина коштує дорого, тому плетемо з того, що є. Тканини нам приносять люди. Головна вимога до матеріалу − натуральний склад, щоб миттю не спалахував і не плавився під час горіння. Колір залежить від сезону. Нині плетемо з тканин літніх відтінків: зелених, хакі. Фарбуємо в потрібний колір самі».

У ГО «Бо можемо!» запрошують усіх бажаючих приєднуватися і зазначають, що робота знайдеться для кожного.

З питань організації та проведення громадських робіт звертайтеся до будь-якого підрозділу Чернігівського обласного центру зайнятості (адреси та контакти тут https://is.gd/ZuCG1J) або на наш канал онлайн-підтримки в Telegram https://t.me/pitrymkaDSZChernigiv

Чернігівський обласний центр зайнятості

Останні новини Чернігівщини

Групи підтримки для людей, які втратили своїх рідних чи близьких

Групи підтримки для людей, які втратили своїх рідних чи близьких 09:34

Поєднання душевного болю, смутку, гніву, безпорадності, почуття вини та розпачу — такою може бути емоційна реакція на втрату рідної чи близької людини. У цій ситуації важливо відчувати підтримку інших людей та уміти віднайти власні сили, щоб рухатися далі.

На Чернігівщині є вакансії з наданням житла

На Чернігівщині є вакансії з наданням житла 09:31

Наразі в базі вакансій Чернігівської обласної служби налічується близько двох десятків пропозицій роботи з наданням житла.

Поліція розслідує обставини вибуху в банку в Чернігові: вміст сховищ та майно клієнтів не постраждали 09:27

6 травня близько 4-ї ранку до поліції надійшло повідомлення про вибух у приміщенні банку в центрі Чернігова. Вибухом пошкоджено будівлю та автівки, що були припарковані поруч. Постраждалих людей немає. Попередньо, внаслідок вибуху вміст сховищ банку також не постраждав. Заяв про зникнення майна від клієнтів банку до поліції не надходило.

Понад 11 тис. жителів Чернігівщини отримали безоплатні послуги з раннього виявлення раку за Програмою медичних гарантій

Понад 11 тис. жителів Чернігівщини отримали безоплатні послуги з раннього виявлення раку за Програмою медичних гарантій 09:25

З початку 2024 року 11 058 пацієнтів безоплатно зробили обстеження з ранньої діагностики новоутворень у лікарнях Чернігівської області.

Аудитори Чернігівщини попереджали міську владу про можливі проблеми з перевезенням пасажирів

Аудитори Чернігівщини попереджали міську владу про можливі проблеми з перевезенням пасажирів 09:12

В ході аудиту бюджету Чернігівської міської територіальної громади, завершеного в січні 2024 року, досліджувалось питання транспортного обслуговування населення, яке здійснювалося як комунальним, так і приватними підприємствами.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини