Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 11:04:08

Лідія Падалка: «Найнадійніша зброя на економічному фронті - працюючі підприємства»

02.06.2023   13:35Агенцiя

Під час ворожого вторгненнях бізнес Чернігівщини зазнав значних втрат. Частина підприємств були зруйновані, деякі — релокувалися, хтось перестав працювати через порушену логістику, проблеми із замовленнями та реалізацією продукції.

Після звільнення нашої області від окупантів ще й досі чимало підприємств працюють не на повну потужність. Втім, є й такі, що активно розвиваються, освоюючи нові напрями діяльності. Ринок праці поступово відроджується, але викликів залишається багато, зокрема, брак вакансій, дефіцит потрібних працівників, зумовлений як мобілізацією, так і переміщенням людей в межах країни чи виїздом за кордон. Особливо напружена ситуація в прикордонних громадах Чернігівської області, які постійно потерпають від ворожих обстрілів. Такими є Корюківський та Новгород-Сіверський райони, які найбільше межують з російською територією. За 4 місяці поточного року служба зайнятості мала лише 346 вакансій від роботодавців цих районів, хоча за цей період «довоєнного» 2021 року пропозицій роботи було за тисячу. Більше ніж вдвічі поменшало й самих подавачів вакансій.

Зберегти існуючі та створити нові робочі місця мають на меті програми фінансової підтримки роботодавців. Так, вони можуть отримати компенсаційні виплати за працевлаштування окремих категорій безробітних, внутрішньо переміщених осіб, безробітних на нові робочі місця. Про це йшлося на нараді Чернігівської обласної служби зайнятості, що відбулася днями на базі Корюківської районної філії Чернігівського обласного центру зайнятості.

«Найнадійнішою зброєю на економічному фронті є працюючі підприємства та наявність роботи», - сказала директор Чернігівського обласного центру зайнятості Лідія Падалка. Отож, учасники наради відвідали одне з найбільших деревообробних підприємств України, воно ж бюджетоутворююче підприємство Чернігівщини - ТОВ «СЛАВ ФОРЕСТ», що плідно співпрацює зі службою зайнятості. Так, цього року з 11 заявлених вакансій, 7 - укомплектовано службою. Зокрема, за двох працівників роботодавець отримає компенсацію ЄВ за працевлаштування безробітних, які належать до категорій осіб, котрим важко конкурувати на ринку праці, а зекономлені кошти спрямує на розвиток.

ТОВ «СЛАВ ФОРЕСТ» славиться повним замкнутим циклом перероблення деревини: із заготовленого лісу-кругляку виготовляють пиломатеріали. І це основна продукція. Із залишків роблять меблеві планки, бруси, клеєний щит. Відходи — щепа і тирса — йдуть на виготовлення паливних пелет та брикетів. Компанія використовує новітні технології та обладнання, а також має висококваліфікований персонал. Робітники отримують стабільну заробітну плату і повний соціальний пакет, забезпечуються робочим одягом. Крім того, є безкоштовний підвіз працівників як із віддалених мікрорайонів Корюківки, так і з навколишніх сіл. ТОВ «СЛАВ ФОРЕСТ» одне з небагатьох підприємств Чернігівщини, яке, опинившись в окупації, з перекритими шляхами логістики, не зупинило роботу і тим самим зберегло робочі місця. Нині на підприємстві працює понад 200 працівників. Наразі актуальними є такі вакансії:  верстатник деревообробних верстатів, водій автотранспортних засобів, електромонтер з ремонту та обслуговування електроустаткування.

Консультації на нашому каналі онлайн-підтримки в Telegram https://t.me/pitrymkaDSZChernigiv

Чернігівський обласний центр зайнятості

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини