Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 19 березня, 07:14:23

Новобасанська територіальна громада: питання відновлення інфраструктури та житлового сектору

31.03.2023   08:54Агенцiя

Наявні результати та подальші плани щодо відбудови та відновлення пошкоджених об’єктів 29 березня з представниками Новобасанської сільської ради обговорив під час робочої поїздки перший заступник начальника Чернігівської ОВА Костянтин Мегем.

    «Наразі вже ухвалений Закон, який запроваджує механізм компенсації за зруйноване та пошкоджене житло внаслідок російської агресії в Україні. Саме на основі даних, внесених в Реєстр і буде прийматись рішення про компенсацію та відшкодування, тому громаді потрібно попрацювати в цьому напрямку» — наголосив Костянтин Мегем.

З головою Новобасанської громади Миколою Дяченком обговорили можливість налагодження співпраці з компанією ROCKWOOL, яка активно продовжує підтримувати Чернігівщину, в тому числі наданням мешканцям утеплювача для відновлення постраждалого житла.

Нині у громаді триває будівництво 26 каркасних будинків для родин, що втратили житло та для внутрішньо переміщених осіб з інших регіонів. Проєкт реалізує організація Благодійний фонд  «Район №1» за підтримки німецьких партнерів та благодійного фонду «Хелп Україна».

З квітня у громаді триває активна відбудова інфраструктури та житла, пошкоджених у результаті військової агресії рф. За підтримки міжнародних організацій відновлено вже 78 житлових будинків, ще у 38  — тривають роботи. За кошти місцевого бюджету, Фонду «Партнерство за сильну Україну» та благодійників відновлено дві школи, садочок, встановлені вікна в амбулаторіях. Стоїть актуальним питання відновлення пошкодженого дитячого садочку та школи в с. Новий Биків.

Попереду — ще чимало роботи, адже під час перебування на території громади російські війська завдали значних руйнувань як приватному житлу громадян, так і соціальній інфраструктурі.
 


Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської обласної військової адміністрації

Останні новини Чернігівщини

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій 12:34

Упродовж минулого тижня (з 11 по 18.03.2024) щоденно в підрозділах Головного управління ДСНС України у Чернігівській області перебувало на цілодобовому чергуванні 201 чоловік особового складу та 72 одиниці спеціальної техніки

Книжкові подарунки від Українського ПЕН!

Книжкові подарунки від Українського ПЕН! 12:28

15 березня до Чернігівської ОУНБ імені Софії та Олександра Русових завітали представники Українського ПЕН з чудовими книжковими подарунками!

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 12:24

Протягом минулої доби зареєстровано 28 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди та 26 пожеж. Внаслідок цих подій загинули 2 особи та 2 особи постраждали.

 Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту

Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту 10:22

Впродовж минулої доби у Чернігівській області сталися дві дорожньо-транспортні пригоди за участю водіїв мототранспорту, в результаті яких двоє людей загинуло та двоє зазнали травм.

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою 10:13

Навіть у період воєнного стану на Чернігівщині є роботодавці, які пропонують роботу з гідною зарплатою. Кому і скільки готові платити?

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини