Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 16:40:05

Чаус на зустрічі з представниками агентств ООН та неурядових організацій: Наразі найнагальніше – це відбудова житла

23.03.2023   13:28Агенцiя

Із 200 організацій-донорів області, близько 40 – це установи та організації ООН, більш ніж 160 – міжнародні та національні фонди, програми, громадські та благодійні організації.

Мова йде як про підтримку у відбудові інфраструктури, технічну допомогу для установ і закладів області, так і про адресну фінансову.

Від сьогодні в області розпочинає роботу команда операційного експертного оцінювання у складі представників агентств ООН та неурядових організацій. Сьогодні з командою поспілкувався начальник ОВА В’ячеслав Чаус, його заступники та представники деяких структурних підрозділів ОВА. До обговорення також приєднався начальник Чернігівської міської військової адміністрації Дмитро Брижинський.

Мета зустрічі – актуалізувати потреби регіону та обласного центру. Розібратися, який вид допомоги та механізм її надання спрацював, а над чим варто попрацювати. Адже і донори, і область зацікавлені в раціональному використані наявних ресурсів.

     «Серед нас є представники різних напрямів підтримки. Однак, кожен зацікавлений в одному: аби ця підтримка була дієвою. Для цього варто чітко знати потреби регіону та кожної громади, а також мати налагоджені канали комунікації. ОВА може нам допомогти і в одному, і в іншому», – наголосила спеціальний радник Управління верховного комісара ООН у справах біженців (УВКБ ООН) Грейнн О'Хара.

Начальник ОВА зауважив, що потреби змінюються залежно від ситуації в регіоні. Так, в березні минулого року область потребувала продовольчої підтримки, допомоги ліками, предметами першої необхідності, а в березні цього року акцент на відбудові.

    «Пройти зиму нам допомогли данські партнери, які надали близько 400 генераторів різної потужності. Це була дуже вчасна і дуже необхідна допомога. Навесні ж люди будуть активніше приступати до відновлення своїх домівок. Відтак, зараз дуже потрібні проєкти спрямовані саме на відбудову: чи то окрема допомога будматеріалами, чи комплексний підхід», – акцентував В’ячеслав Чаус.

Також зібрання окреслило шляхи подальшої комунікації згідно з напрямками.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської обласної військової адміністрації

Останні новини Чернігівщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень 11:01

Поліцейські закликають громадян бути обережними у телефонних розмовах з незнайомцями та не поспішати виконувати їх вказівок пов’язаних з переведенням коштів.

25-річчя Академічного симфонічного оркестру “Філармонія” 10:39

“Любов до гармонії” — це не просто смисл слова “філармонія”. Це, певним чином, спосіб існування, який визначає сутність музичного колективу.