Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 00:11:18

Завдяки проєкту «єРобота» на Коропщині тепер є виробник комбікормів та пелет

22.02.2023   11:40Агенцiя

Голова фермерського господарства «Золотий пармен», продукція якого відома не тільки в Україні, а й в Євросоюзі, Євген Мисник за допомогою мікрогранту, отриманому в рамках програми «Власна справа» урядового проєкту «єРобота», реалізує ще один перспективний напрям діяльності. Його нова бізнес-ідея – виробництво комбікормів та паливних пелет.

Цей напрям бізнесу є гармонійним доповненням до діяльності його дітища - «Золотого пармена». Фермерське господарство займається садівництвом, овочівництвом, вирощуванням зернових культур та свинарством. 50% сільгосппродукції вирощується за традиційною технологією, ще 50% - без використання міндобрив, отрутохімікатів, антибіотиків. Є власний цех із виробництва натуральних соків прямого віджиму та цех із переробки зернових і пакування круп. До повномасштабного вторгнення росіян органічне зерно фермер експортував за кордон. Нині всю продукцію реалізує в Україні.

«Зайнятися виготовленням комбікормів та паливних пелет – було розумно й вигідно, - каже підприємець. - Сировина – своя, попит – є! Комбікорм виготовлятимемо із зернової продукції (пшениці, ячменю, вівса, кукурудзи), пелети - з відходів деревини, соломи, лушпиння соняшника, сухих стебел кукурудзи. Щодо переваг гранульваного корму, то вони очевидні. Він - збалансований, добре засвоюється, містить потрібні корисні та поживні речовини, коштує недорого. Щодо паливних пелет, то це - найвигідніший вид палива. Вони екологічно чисті, прийнятні за ціною, ефективно виробляють тепло, мають мінімальну кількість відходів, а золу з них можна використовувати в якості компосту».

Щоб запустити процес виробництва, потрібне відповідне обладнання. Саме на придбання потужного високотехнологічного гранулятора пелет і кормів, змішувача та дробілки Євген витратив грантові кошти. Планує створити нові робочі місця для двох працівників.

В успіху нової справи досвідчений завзятий підприємець впевнений. Товар реалізовуватиме на виробництві, у власному магазині та інших мережах, через логістичні компанії.

Не згайте і ви свій шанс відкрити або розширити власний бізнес! Щоб взяти участь у програмі «Власна справа» урядового проєкту "єРобота" надсилайте заявку та бізнес-план через портал Дія https://is.gd/KT7RoW

Отримати консультацію щодо мікрогрантів на створення або розвиток власного бізнесу можна за тел.: (0462)67-78-02 або на нашому каналі онлайн-підтримки в Telegram https://t.me/pitrymkaDSZChernigiv

Чернігівський обласний центр зайнятості

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.